ДОБРА НОВИНА: Бивша пиарка праща Коце Ботокса в затвора

4 7 168

В пандиза, заради далавери с пиарката си Катя, може да се озове бившият здравен министър Костадин Ангелов – Коце Ботокса. Повод са разследвания за обществени поръчки, от времето когато е шеф на столичната болница „Александровска” и натрупва огромна камара дългове.

Събраните по тях материали от икономическа полиция вече се намират в прокуратурата. Става дума за два случая, от които лечебното заведение е понесло сериозни загуби, обявиха от МВР, предаде „Уикенд”.

Първата поръчка е за ремонт на покрива на Клиниката по алергология. В сключеният през 2017 г. договор е записано, че става дума за площ от 350 кв. м. След като керемидите са подменени, в документите са записани 695 квадрата, а платените от държавната болница пари са 323 687 лв.

Проверката на криминалистите така и не открива обяснение как площта на покрива е скочила двойно. Заключението на Икономическа полиция е, че е налице сключване на неизгодна сделка и безстопанственост, както и неправомерно облагодетелстване на изпълнителя на ремонта.

Вторият договор е за ремонт на Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести. Той е подписан от Ангелов през юли 2020 г. Парите са от нарочна държавна субсидия за болницата и е трябвало задължително да се изхарчат до края на предишната 2019-та година. Подобно изискване не впечатлява тогавашният директор.

Нещо повече, Ангелов моментално превежда на фирмата победител аванс в размер на 596 620 лева, посочват от полицията. За година и половина след сключването на договора ремонта така и не започва.

Причината е, че Костадин Ангелов и наследникът му в лечебното заведение проф. д-р Борис Богов не си правят труда да извадят строително разрешение. Безумието лъсва след като ГЕРБ падат от власт, а новият здравен министър нарежда на болница „Александровска” да си върне парите, дадени в аванс.

Реклама

Строителната фирма отказва да върне прибраните 596 620 лева. Възраженията са, че те имат готовност да почнат ремонта, а забавянето е по вина на лечебното заведение. Така единственият шанс държавата да се върне парите е да заведе дело. Неговото приключване едва ли ще е след по-малко от 2-3 години. До тогава естествено информацията ще е изяла парите.  Неясно е дали и самата фирма въобще може да ги върне, обясняват юристи.

Двата договора, за които Костадин Ангелов се разследва, са сключени с фирма „Графена груп”, чийто капитал е скромните 10 лева. Нейна собственичка е Катерина Станкова, чието име е напълно непознато в бранша. Според слуховете, Станкова е само лице на хора, които не желаят да излизат на светло като собственици на фирмата.

Преди да нагази дълбоко в строителният бизнес, Станкова се изявява като ПР-експерт. Хора от бранша си спомнят, че фирмата, в която се подвизава Катя, е организирала десетки публични събития и градила медийният образ на хора от властта и влиятелни бизнесмени.

Катерина Станкова заедно с говорителката на царското правителство Цветелина Узунова реализират проект за популяризиране на деловите дами. Те са сред създателите на „Асоциация на жените предприемачи в България”. Основават и списание по темата. Станкова е негов издател, а Цветелина Узунова – главен редактор.

Възхвалата на българските бизнес дами явно не постига голям успех и Станкова през 2015 г. сменя попрището. Срещу 10 лв. регистрира фирмата си „Графена груп” на домашният си адрес в София. Анонимното дружество започва от раз да печели договори за ремонт и строителство с общини в цяла България близки до ГЕРБ.

Новоизлюпената строителка Катерина участва успешно и в европроекти на здравното министерство. Там сумите вече са с шест цифри, а подпис срещу част от договорите е положил Костадин Ангелов. За тях се твърди, че също се проверяват от МВР, по лична заповед на Бойко Рашков. Други нейни фирми нямат този късмет и са прехвърлени на други хора. В последствие една от тях лъсва в списъка с неизрядните длъжници на НАП.

След смятана на караула в държавното управление, Станкова също се преориентира успешно. Тя премества фирмата си в Хасково. Сближава се и с бизнесменът от Неделино Борислав Беширов, който е общински съветник от „Демократична България”.

В градчето „Графена груп“ дори участва в усвояването на милиони левове от строителни поръчки. Наскоро Катерина Станкова и Беширов грабват договор за подръжка на улиците в столичния кв. „Слатина”, чийто кмет Георги Илиев е в ръководството на „Демократична България”, заедно с Беширов.

4 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  БОКЛУЦИ, “ ВНИМАВАЙТЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАТЕ “

  СТАРА СИБИРСКА ПОГОВОРКА

 2. Мариана Сумистката казва

  В смисъл, наясно съм със заболяването ви: за всеки “ достоен “ българин едно ферари с цвят червен, три къщи на Аруба и три синджира роби.

 3. Платена любов казва

  Костадин Ангелов е най-крадливият гей в България. Откраднатите от него пари от Александровска болница са отишли при любимите му мъже.

 4. майната казва

  Цялата парламентарна група на ГЕРБ, са все от този сорт ! Където, каквито норми/закони/ да има, те са на другия тротоар ! Вместо да ги съдят, те се набутаха в парламента ! Е няма такъв изборен закон в света ! Е няма такава държава !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.