СТРАСТИ В БСП! Ляв евродепутат хвърли бомба: Корнелия Нинова е лицемерка

13 4 128

Евродепутатът от БСП Петър Витанов хвърли бомба, че и в момента България помага с оръжие на Украйна, а лидерката на Столетницата Корнелия Нинова лицемерничи. 

„Това е лицемерие. Докато министърът на икономиката отрича, виждаме как командващият украинската армия благодари за оръжието. България участва в абсолютно всички решения на ЕС и НАТО за Украйна. България участва с оръжия. Повтарям – участва! Ето, например, има един механизъм Peace facility -1,5 млрд. е гласуван от ЕС за военна и хуманитарна помощ. Така че от тази гледна точка България е солидарен член и позицията спрямо Русия е абсолютно ясна. Извинявайте, но тезата за неутралитет е спекулативна и позицията е ясна от всички партии – било то отляво или отдясно. Ясно е кой е агресора, кой е жертвата и това за неутралитета се ползва по-скоро за вътрешнополитически цели“, каза Витанов в интервю днес и допълни, че не очаква да се стигне до излизане на БСП от управляващата коалиция.

Реклама

Narod.bg припомня, че Петър Витанов е един от отдавнашните опоненти на Нинова в партията, затова изказването му днес съвсем не е изненадващо. Многобройни са вече коментарите в обществото и медийните публикации, че произведено у нас оръжие достига до Украйна, макар да се продава на фирми от други държави. Предоставянето на официална военна помощ ще се разисква в парламента на 4 май.

Изказването на евродепутата Петър Витанов бе последвано от реакция народния представител от БСП Кристиан Вигенин: „България не е неутрална страна и никой не твърди подобно нещо. Като член на ЕС и НАТО участваме в общите решения за подкрепа на Украйна. Средствата в Европейския механизъм за подкрепа на мира се използват в подкрепа на различни страни – последно, само преди седмица, бяха отпуснати 89 млн. евро за въоръжените сили на Мозамбик и общо 600 млн. за Африканския съюз, за Украйна са планирани общо 1,5 мрд. В двустранен план България обаче не изпраща оръжия досега и търси своя ниша, други начини да изразява своята солидарност, от които самата Украйна има не по-малка нужда. Някои елементи бяха очертани от премиера Петков. Непонятно е социалист да разпространява небивалици в национален ефир. Решение на правителството за предоставяне на оръжия на Украйна означава край на участието на БСП в коалицията“, написа той във фейсбук-страницата си.

13 Коментара
 1. Тежка енергийна криза и колапс казва

  Haki Fish, вие упражнявате „професията“ неправилно.

 2. Мариана Сумистката казва

  Мисля, че като обясня на Герб Троянския им експеримент, ще изпаднат в КОЛАПС.

 3. Мариана Сумистката казва

  Смятам да предложа на долните САДИСТИЧНИ хакери един 24- часов ангажимент за решаване на проблемите им…..

 4. Мариана Сумистката казва

  20 човека БАНДА ХАКЕРИ, които аз ще смачкам като червеи, за да оцелеят другите. DEAL?

 5. нинова измамничката казва

  нинковица нали си е добре, топло местенце и кинти падат, мненията на избирателите са си за тях,
  да ходят у лево и да мислят следващият път за кого гласуват, айде по живо по здраво и не забравяйте по една студена водица

 6. Мариана Сумистката казва

  САДИСТИТЕ стават все по- нагли….. Сигурно имат причина да са такива. Твърдят, че имат имунитет и никой не може да ги пипне,

 7. Мариана Сумистката казва

  Сигурно не разбират тези САДИСТИ, че следва дело срещу цялата държава…..

 8. Мариана Сумистката казва

  ПРИБЕРЕТЕ СИ САДИСТИЧНИТЕ НАРКОМАНИ !!!

 9. Мариана Сумистката казва

  БОКЛУЦИТЕ СА ГОРЕ НА ЧЕРЕШАТА И ОТТАВНА МИНАХА ОТТАТЪК……

 10. Мариана Сумистката казва

  БОКЛУЦИТЕ СА ГОРЕ НА ЧЕРЕШАТА И ОТДАВНА МИНАХА ОТТАТЪК……

 11. Няма спане казва

  Боклуци, моята агенция установи, че Матьо Хари е мъжът на знаменитата проститутката; банкнотите са фалшиви, кюлчетата са нанадени/прикачени към снимката, и въобще, пада голямо пируване на психопатските изчадия- наркомани или не.

 12. Няма спане казва

  Човек остава почти УМИЛЕН, когато нищожества ДРАПАТ ЗА ВНИМАНИЕ……

 13. Аватар на аватарите казва

  Дето викате, тия пачки може я да са изпрани в Америка, я в Съветския съюз, я да е закупена половината Китайска стена с тях…. Така като гледам, много вълнуващи открития още ви предстоят в narod.bg – сайтът на умопомрачените и оскърбените.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.