Румен Овч. разкри: Асен Василев се готви за премиер

7 3 230

След 2 дни ще усетим спрения руски газ, когато цената на природния газ ще се повиши двойно. Не с 30%, цената ще се повиши двойно. Сега цената за България е 70 евро за мгв/ч.

От началото на следващия месец, ако бяхме продължили да получаваме газ при същите условия, трябваше цената да стане 50 евро, но сега след репченето на министъра на финансите Асен Василев цената ще стане 100 евро.

Това каза бившият министър на енергетиката Румен Овчаров в ефира на бТВ.

„Не ми се мисли какво ще стане през следващия отоплителен сезон. Дано да ги има тези количества. След като купуваш кораб, този кораб може да го няма. Корабът не е като тръбата. Защо много искаме да се независими, а не използваме елементарна възможност да бъдем зависими – защото е по-скъпо.

От България можеха да го направят преди една-две години. Те не го направиха, защото е икономически неизгодно. Няма нищо по-опасно от искреното невежество и съвестната глупост.

Реклама

В нашата ситуцията глупостта е безсъвестна. Гледах го онзи ден как Асен Василев се репчи на Русия, спомних си за друг министър – Симеон Дянков. Тогава ги напляскахме, но след това платихме 600 млн. евро, след като ни осъдиха руснаците.

Ние ги пляскаме и си плащаме двойно по-високи цени.

Василев се изявява като бъдещ премиер и си прави пиар акциите във Великобритания. Явно се готвят размествания там, не искам аз да бъда критика“, каза Овчаров.

„Като последните балъци ще си платим по-висок газ. Булгаргаз провежда смешна процедура и намира танкер на Медтрейнинг, която е любима фирма на САЩ, ще ни достави газ от Тринидад и Тобаго.

Гърция получава газ. Доставките ни вървят за сметка на доставките на Гърция“, коментира бившият министър.

7 Коментара
 1. Коментар на деня казва

  “ Просто Кире “ ще ви струва скъпо.

 2. Another part of me казва

  Бих искала да мога да вникна в следните “ гениални“ мисли:

  „Не ми се мисли какво ще стане през следващия отоплителен сезон. Дано да ги има тези количества. След като купуваш кораб, този кораб може да го няма.“

 3. ???? казва

  Ооооооооо, здравейте „Другарю“ Овчаров! А бе, къде се ИЗГУБИХТЕ, КАК у Вас ДЕЛА?!?!?! Бяхте ПОСЪРНАЛИ като „ПРЕПИКАНО МУШКАТО“ /с извинение“/за известно време, а сега нещо пак ЖИВНАХТЕ, на какво ли се дължи ТОВА?!?!?!

 4. Българите са крадливи, уродливи и малоумни казва
 5. !!! казва

  Ще плащаме за безсмисленото гъзене на Кирчо и Кокорчо на американците. Ние ще го плащаме, за да ги похвалят.

 6. Со керез казва

  Защо пък не? И тоз е крадлив мангал, като оФч. По тироида ще ги разпознаете.

 7. майната казва

  Р.Овч. няма нищо общо с империята руска ! Да не си помислите нещо ? Този резидент и на карта не е виждал „матушката“.Да не говорим че е на диета „руско газова“. И сега ? И сега? Товарищи помощ, помогите !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.