СКАНДАЛ в Narod.bg: Кирил Петков прегръща Бойко Борисов за кабинет на малцинството

0 3 583

Кирил Петков ще се прегърне с Бойко Борисов за съставяне на кабинет на малцинството, научи ексклузивно Narod.bg. Съществува скандална договорка между „Продължаваме промяната” и ГЕРБ за съвместно управление, което ще стане реалност много скоро. Причината е в Корнелия Нинова, която се очаква да напусне четворната коалиция. Червената люспа си тръгва след 4 май, когато парламентът официално ще разреши оръжейните доставки за Украйна.

„На 4 май, сряда, първият работен ден след Великденската ваканция, парламентът ще гласува доставката на оръжия за Украйна, всички партии са „за” без Корнелия и Копейкин. Към момента от партиите в парламента за изпращане на оръжие на Киев официално се обявиха „Продължаваме промяната”, „Има такъв народ” и „Демократична България”, както и опозиционните ГЕРБ и ДПС”, припомни източникът ни.

В опит да спаси партията си, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията ще излезе от коалиционния формат, за да стегне БСП редиците за задаващите се предсрочни избори.

Реклама

Вместо правителството да падне след напускане на коалиционния партньор БСП, неочакван и уж нежелан спасител ще дойде в лицето на Бойко Борисов, който изненадващо ще подкрепи кабинет на малцинството с идеята Кирил Петков да е премиер още няколко месеца.

Аргументите на Баце за пред народа ще са „бетон” – във време на война да се правят избори е абсурд, плюс това хунтата ще е доволна Петков и сие да се овъргалят колкото се може повече в собствената си непохватност.

Цялата галимация се прави с цел кабинетът „Петков” да устиска до края на лятото, за да може това правителство да извади „горещите кестени” като приемането на РС Македония в Европейския съюз и отпускането на оръжейни доставки на Украйна – все неща, за които натискат западните партньори, но носят сериозни имиджови щети за управляващите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.