РАЗОЧАРОВАН: Румен Радев реди ново правителство!

9 3 226

През последните няколко седмици на „Дондуков“ 2 е жега, а президентът Румен Радев здраво се е захванал да направи нов кабинет, защото на хоризонта се задава поредната политическа криза. Почти сигурно кабинетът на Кирил Петков няма да издържи.

И причината не са противоречията между БСП и останалите три формации от четворната коалиция за това дали да дадем или не оръжия на Украйна. Голямата пробойна и очакваната криза ще дойде от различията по отношение на Северна Македония.

Премиерът Петков е подложен на нечовешки натиск да даде зелена светлина за преговорите със Скопие от страна на САЩ. Тази седмица у нас за целта дойде и еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархей.

В същото време от БСП и от партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ са категорични, че няма да пуснат македонците да преговарят, докато при съседите се вихри нечувана антибългарска кампания.

От Демократична България са по-скоро склонни да затворят – очи пред безобразията на Скопие само и само да рапортуват пред американските си продуценти.

Реклама

Но само „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ не могат да направят нищо за напредъка в преговорите със Северна Македония. И точно по този казус коалицията е наистина пред разпад, колко¬то и да ни уверяват усмихнато от властта.

Успоредно с това, от върховете на държавата вървят слухове, че самият Кирил Петков си търсил формален повод да хвърли кърпата, ако не го изпреварят коалиционните му партньори.

Очаква се около 24 май да се разиграят събития, които не са от полза на управлението. Около деня на българската азбука Кирил Петков най-вероятно ще бъде принуден да по-иска официално подкрепата на БСП и ИТН за сваляне на ембаргото за Северна Македония. Това със сигурност ще е фатално за мандата на „Продължаваме промяната“.

Точно тези процеси са причината Румен Радев да е особено активен. Разбира се, президентът е решил да даде възможност при падане на кабинета да се конструира ново управление в рамките на този парламент, но това по-скоро изглежда утопично и реално на вратата чукат извънредните избори.

Последното означава, че предстои съставянето на нов служебен кабинет, който да спре свободното падане на страната в икономически и политически план.

За това намекна и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на среща с български изселници в турския град Чорлу. „След Бай рама всички трябва да се готвим за предсрочни избори”, не скри проксито на Ахмед Доган.

9 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  ИЗТРЕЩЯХМЕ ГО НА МАСАТА„ ТИ К“ВО МИСЛИШ…… ЕМИ „ МОЯ Е ПО– ГОЛЯМ…. ТЕ ЗАТОВА СА ФРУСТРИРАЛИ ДОЛНИТЕ РАЗВРАТЕНИ ПЕДАЛСКИ КОПЕЛЕТА…..

 2. Мариана Сумистката казва

  Лепнат и крадат, ама акцентът им на английски е отвратителен. Казх им , че ще ги изселя- да си разпродават имотите, защото вече са безработни!

 3. Мариана Сумистката казва

  Те си мислеха, че ще ги разпознавам по гласовете, ТЪПАНИТЕ……. Аз има казах, че ще ги открия на домашния им адрес.

 4. Мариана Сумистката казва

  То се вижда, че майка ви ви е изтървала на глава при раждането, БОКЛУЦИ !

 5. Мариана Сумистката казва

  Не, понеже ми разцепиха мозъка по технологичен път и реших да им изкажа малко благодарност….. От миналата година, де… Сега са променили методите. Ама, да ти кажа, от време на време пускат и аматьори.

 6. Мариана Сумистката казва

  ВЕНСЕРЕМОС !!!

 7. !!! казва

  Браво, Марианче !

 8. Со керез казва

  Нация, която сама си е отрязала главата разполага само с карантия и трупно месо. Каквото и да избере Радев – шкембета, ануси или гениталии – все е тая.

 9. Плашлив казва

  Бай дъ уей, тази биволица, Йотова, не може ли поне малко да се приведе в публична форма, щот прилича на продавачка от колхозния пазар.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.