Разкритие на Narod.bg: Ето как шефът на КАТ удари автомафията

0 2 031

20 полицаи са трили от системата глоби срещу 300 до 1000 лв. и така са спестили на нарушителите 70 000 лв., а заради започналата проверка по скандалния случай домът на шефа на КАТ в София Тенчо Тенев е бил нападнат, научи Narod.bg.

Заради проверката и установените корупционни практики, са започнали заплахи към началника на софийския КАТ. Прекъснатите финансови потоци в особено големи размери са активизирали контингента, служители и бивши управляващи да атакуват Тенев по всички канали.

Narod.bg припомня, че вчера стартира гнусна атака с плакати, платени от автомафията. 

Срещу Тенев са задействани и хора от Народното събрание. По информация на Narod.bg отпреди няколко дни, корумпиран народен представител е взел 50 хил. евро рушвет от автомафиоти, чиито далавери секнали след стъпването в длъжност на комисар Тенчо Тенев като началник на столичния КАТ в края на октомври 2021 г.

Депутатът трябвало да удари с компромати шефа на софийския КАТ.

Е, явно атаката вече е налице, включително и в някои сайтове, които правят свободни съчинения по адрес на Тенчо Тенев в опит да очернят името му.

На пресконференция днес стана ясно, че корумпираните ченгета, ударени от проверката на Тенев, са използвали собствените си пароли и са правели да изглежда сякаш задълженията са платени. Това обясни началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ Калоян Драганов.

С тези пароли са анулирани фишове за нарушения, а други са преместени в папка с вече платени глоби. Проверката върви от края на миналата година.

Реклама

Спестени са санкции на нарушители, които е трябвало да бъдат без книжки, обясни той.

Шефът на „Пътна полиция“ в ГДНП посочи още, че са установени над 20 служители на МВР, които са участвали в схемата.

„Те са успели да анулират над 700 наказания само за 2021 г. Не е изключено проверката да обхване и минали периоди. Тези данни са само за Националната полиция“, посочи Драганов.

Полицаите са били толкова нагли, че някои от тях дори не са имали права да трият глоби, но са го правили.

В СДВР пък има дори случаи от преди 2 години. „Кой знае, ако се поровим назад“, каза шефът на Столичния КАТ Тенчо Тенев и разкри, че миналата седмица в дома му е имало посегателство.

„Заплахите ще продължат, но ние няма да се поддаваме и няма да спрем. Решили сме да чистим до дъно, но не може държавният отдел за регистрация в КАТ да се обърне на частно дружество за регистрация на всякакви простотии. И тези нарушения сме ги установили само за изминалите две години, а ако се поровим назад – 2018, 2019 – кой знае какво ще открием“, каза Тенчо Тенев.

По случая е образувана преписка, изпратена на Софийска градска прокуратура.

Междувременно за почивните дни полицаите са издали над 12 000 фиша и акта. 93 са за употреба на алкохол над 0,5 промила, 98 – над 1,2, което е престъпление, а 65 са за дрога.

Очаквайте в Narod.bg разкрития за разбитите грандиозните далавери в КАТ!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.