КРАЙ! Корнелия стреля срещу Румен Радев! Партенката на Бойко съска, че президентът убива БСП

0 980

Корнелия Нинова най-сетне показа истинската си природа! Партенката на Бойко нападна остро президента Румен Радев с аргумента, че „убива БСП”.

На стената си във фейсбук задкулисната дружка на шайката написа следното:

Позиция в отговор на обвиненията на Румен Радев

Г-н Радев, искате аз да обясня на левите хора какво става с българското оръжие, но ще трябва вие да обясните на тези, които два пъти ви издигат и избират за президент какви договори за износ на оръжие е подписало вашето служебно правителство.

Защото и сега, разрешения за износ се издават въз основа на подписаните тогава. И много добре знаете, че дестинациите и тогава, и сега са същите – над 50 държави и нито една не е Украйна.

Ще трябва да обясните на левите хора защо така яростно нападате собственото си отроче -„Продължаваме промяната“, което създадохте, за да убиете БСП. И най-вече да обясните метаморфозата си от вдигнатия юмрук срещу Борисов преди година до абсолютния ви синхрон днес.

Повод за Корнелината истерия стана изказване на държавния глава, в което той поиска правителството да отговори бързо на въпроса защо само на България и Полша са спрели газа.

„Икономическата война ескалира и рискът за България се повишава във всичките измерения на този конфликт. Не случайно отдавна призовавам за внимателно и отговорно отношение на България към този конфликт“, заяви президентът Румен Радев по повод казуса със спрените доставки от „Газпром“ на газ към България.

Реклама

Също така резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и други страни, защото ако не е, ние ще видим посредници. Навярно ще намерим алтернативно решение, но това ще изисква и време и средства и означава много по-високи цени и рискове за доставки, посочи президентът.

Излизат редица разкрития къде отива българското оръжие и аз не доумявам как министърът на икономиката ще обясни на българите и на левите хора, че българското оръжие подхранва този конфликт, каза още Радев.

„Многократно съм настоявал и твърдят, че тези 3 млрд. от бюджета не обслужват нашия интерес, а на други държави, които безплатно транспортират газ през държавата ни. Това, което стана с доставките на газа ще е тест на европейската солидарност. Ще помогне ли ЕС на енергийно най-зависимата държава. Правителството дължи отговор на гражданите чий интерес обслужва – техните или нечии други“, допълни Радев.

Президентът се обяви категорично против доставките на оръжия за Украйна.

„Това означава навлизане на България в конфликта. Не виждам вече риторика за мир. Ескалира войнствената риторика и призивите за победа. Нека сме наясно какво означава това – ако победата означава самоунищожение и икономическа ликвидация на Европа, то ние вървим в тази посока.

България трябва да бъде част от усилията за мир. Удължаването на конфликта ще има пагубни отражения. Аз мисля, че няма нужда от посещение в Киев. Нека чуем дебатите в парламента. Аз категорично имам свое отношение по въпроса“, обясни държавният глава.

Той коментира и призива на Кирил Петков всеки българин да дари по една заплата за закупуване на боеприпаси в Украйна.

„Според мен политици, които губят чувствителност за проблемите на своя народ, не могат да помогнат на други народи. Аз съм дарявал свои заплати, за последно на бедстващите пенсионери във Видин по време на ковид вълната, за Българската Коледа, църкви и култура. Призовавам политиците преди да помагат на света, да погледнат към бедстващите българи“, завърши той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.