ВОЙНА: Отвлякоха почетния консул на България в Мелитопол? МВнР отрече

3 1 003

Почетният консул на България в Мелитопол Сергей Желев е бил отвлечен, съобщи кметът на града Иван Фьодоров.

„Повече от 50 мои колеги бяха отвлечени в цялата страна, днес 29 са в затворите на окупаторите. По отношение на активисти, бизнесмени, това е непрекъсната практика за окупаторите, те отвличат всеки, който има собствено мнение, патриотични настроения. Преди няколко часа стана известно, че в Мелитопол е отвлечен почетният консул на България“, каза той.

Новината бе отречена от българското Външно министерство. Българският консул в Мелитопол Сергей Желев не е отвлечен, съобщиха за бТВ от МВнР.

Желев е в безопасност в дома си, допълват от Външно. По-рано кметът на Мелитопол Иван Федоров съобщи в социалната мрежа „Телеграм“, че българският консул е бил отвлечен от руските сили.

Реклама

Сергей Желев е почетен консул на страната ни от 11 май 2018 година. Той отговаря за целите Запорожка, Донецка и Луганска области.

В интервю за БНР през февруари той обяви, че няма да напуска града, за да остане да помага на българи и украинци.

Преди войната в Мелитопол живееха 10 000 българи, а в Запорожието – над 50 000. Градът е окупиран от руснаците. На 11 март бе отвлечен и самият кмет Фьодоров, но по-късно той бе разменен срещу 9 пленени руски войници.

Относно оперативната обстановка в Мелитопол Фьодоров каза, че вече четвърти ден руснаците не пускат жители, които искат да заминат към Запорожие. „За последните четири дни те напълно блокираха евакуацията в Запорожие, по какъвто и да е маршрут, само до Крим дават възможност да напуснат“, каза той.

„Според нашето разузнаване се води сблъсък, превърнал се от мирен в партизански, съпротивата, както беше силна, остава силна. Няма да разкриваме как става това. Но определено се случва“, каза Фьодоров.

3 Коментара
  1. !!! казва

    Вероятно, пак Путин ни се е изсрал в гащите ни!

  2. ИСТИНАТА казва

    Отвлякаха го, или си го ПРИБРАХА?!

  3. Мариана Сумистката казва

    Казах ви, че ЩЕ ВИ СРИНА ДЪРЖАВАТА ЗАРАДИ ШЕПА ХАКЕРИ… Побързайте да се хванете за офертатата ми.( Е, признавам си, малко грубичко ви влязох, но твърде сте долнопробни за една дама и ми се налага да ви отвърна със същото.)

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.