Шамар за пенсионерите – ще получат ли заслужените си пари?

8 1 323

Виртуалното раздаване на шамари е любимо занимание на политиците. И тази седмица не прави изключение. Докато от „Възраждане шамарят всички наред, а от ГЕРБ – избирателно, само властимащите, изпадна-лата от парламента, но все така активна лидерка на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова препоръча пенсионерски шамар.

Отлична тактика между другото, ако се цели в тази електорална група, която традиционно се люшка между БСП и носталгията по ранните години на СДС. Мая Манолова се опитва да дръпне гласове именно от по-възрастните избиратели, за които темата за пенсиите и насъщния е водеща.

Пример за смелост в най-новата ни история е начинът, по който Мая Манолова отиде при протестиращите през 2013 г., тогава в качеството на зам.-председател на НС. Тя продължава борбата си и сега, когато последната формация, в която участваше, се разпадна.

И тъй като социолозите маркират гражданската платформа в прогнозите си като формация, която ще се бори за гласовете на разочарованите избиратели, Манолова прави всичко по силите си да очарова пенсионерите, които пък по подразбиране са винаги недоволни.

Но както казва ромското население по време ма избори – „Да изядем кебапчетата, пък ще видим“. Та и с пенсиите така. Предстои да видим дали жестовете на Мая Манолова към възрастните избиратели ще бъдат оценени.

Или подкрепата от нейна страна е добре дошла, но с емоционални резерви. А междувременно: „Очакваме да се намери смел и почтен съдия, който да приложи точно закона и социалният министър да получи звучен шамар LOT българския съд за гаврата с пенсионерите“, заяви в тазседмичната си шамарена серия Мая Манолова. Тази инициатива обаче се оказа прибързана. Защото безспорният гаф на седмицата е хакерската атака на пощите, която подлуди пенсионерите. А по този именно казус Гьоков го играе невинен. Всъщност не е много сигурно какъв го играе, защото него просто го няма.

Появи се набързо по БНТ, че ще има не едно, а даже две увеличения на пенсиите тази година. Евентуално. Това се случи миналия петък. След което стана хакерската атака на пощите и Гьоков премина трайно в нелегалност. Което прави впрочем винаги когато се налага да гази по въглени. Да не би някоя искра да прехвърчи и да запали чергата на БСП като негатив.

Реклама

Може това да е директива от Корнелия Нинова. А може самият Гьоков сам „да си преценя“. Но е факт – него не го търсете за нестинарски танци. Докато Мая Манолова е винаги готова да нагази с боси нозе в жаравата. И дори публиката да не харесва спектакъла, не може да не й се признае куражът.

По ирония на съдбата негативите, от които социалният министър и излъчилата го партия толкова се пазят, са си тяхна запазена марка. Пенсиите са втората парлива тема тази седмица, в която БСП няма печеливш ход, след уклончивите коментари и позиция за помощта за Украйна.

„Неприятни изненади няма да има, можем само приятно да изненадаме възрастните“, изрече Георги Гьоков в ефира на БНТ. И последва толкова неприятна изненада, че шамарът, за който настоява, Мая Манолова, ще му се види погалване.

От едната страна в сблъсъка са обещанията за евентуално намиране на начин от 1 юли прословутите 60 лв. да влязат в основния размер на пенсията. Работещо решение по този въпрос няма,

От другата страна са делата, които “Изправи се.БГ“ е завела. Те са над 100 и са срещу решението на НОИ и на социалното министерство да спестят по 30 млн. лв. от българските пенсионери.

Според Мая Манолова спечелването дори на едно от тези дела ще покаже порочното решение за преизчисляването на пенсиите и ще доведе до коригирането им за всички. А социалният министър евентуално може да се похвали, ако това се случи.

Кристи Петрова за „Телеграф“, заглавието е на Narod.bg

8 Коментара
 1. Да де казва

  Простият и крадлив Борисов не пощади дори и пенсионерите. Крадеше от стари и от млади и никога нямаше пари за възрастните хора.

 2. Мариана Сумистката казва

  А сливенските болкуци да не се посерат…. Е, то няма какво да изплаши удавниците, но все пак…..

 3. Мариана Сумистката казва

  Мръсни долнопробни продажни уродливи измекяри!!!!

 4. Мариана Сумистката казва

  Истината казва:

  Страхувам се за живота си,

 5. Мариана Сумистката казва

  Потвърждавм, че Герб Наглост Ънлимитед са най- долнопробната и най- психопатската партия, която може да съществува.

 6. Мариана Сумистката казва

  I“M SURE YOU KNOW WHAT I AM TALKING ABOUT DEMONS! I know what day it is today.

 7. Мариана Сумистката казва

  Фактически, нямате друг избор, освен да ни пуснете, БОКЛУЦИ, и то в много кратък срок. Уверявам ви!! В противен случай ще задеиствате едни други механизми- Господ чува виковете на страдащите….

 8. фюри казва

  КНФ и вторите пенсии?
  При тази огромна и флацов вторите пенсии да имат отрицателна доходност – ОСТАВКИ В КФН – НЕЗАВИСИМИЯ ОРГАН НАЗНАЧЕН ОТ ГЕРБ!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.