България вече изнася оръжия за Украйна – доставките стават пред Полша? (ПОДРОБНОСТИ)

2 1 275

България вече изнася оръжия за Украйна, срещу което се обяви коалиционният партньор БСП, задава ли се краят на правителството?

Украински товарен самолет Ан-12 на авиокомпания “Мотор Сич Еърлайнс” е излетял от Бургас в 1 часа на 22 април, кацнал е във Варна след 21 минути, а в 4 часа е излетял за Жешов, Полша /полет M96547/.

След това същият самолет се е върнал обратно във Варна днес малко преди 12 ч на обяд /полет M96548/. Това показват данните от портала FlightRadar24, пише в. Сега.

Движението на самолета засилва съмненията, че България вече изнася оръжия за Украйна.

Реклама

Фирмата собственик на машината е свързана с “Мотор Сич” – украинско държавно предприятие, специализирано в производството на авиационни двигатели и турбини. Базирано е в Запорожие, където беше и основното летище на авиокомпанията преди войната.

Сега обаче самолетът е излетял от полския град Жешов, чието летище “Уолстрийт Джърнал” определя като “основна артерия за прехвърляне на оръжия” към Украйна с цел отбиване на руските атаки.

Към момента няма официална информация каква е била целта на полета до Варна.

Новината идва на фона на визитата на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който заяви, че в българското правителство има политици, които не желаят да се помогне на страната му и определи като “цинични” обясненията защо не трябва на Киев да се изпраща оръжие.

2 Коментара
  1. !!! казва

    Пак сме на страната на педалите и меките китки.

  2. Кабал мафия казва

    „Вече“ или „продължава“, но през Полша?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.