Министър „Еконт“ пак извади метлата – изхвърча заместник в транспорта

0 1 084

Кадровата рулетка в сектора на транспорта продължава с пълна сила. Назначеният през януари заместник-министър на транспорта Стоян Новаков оцеля на поста едва четири месеца.

„Със заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията е освободен Стоян Новаков“, съобщи правителствената пресслужба.

Реклама

В прессъобщението не се сочи нищо повече, мотиви не се изтъкват. Новаков вече е неоткриваем като член на ръководния екип и на страницата на транспортното министерство.

Стоян Новаков е експерт по морско дело и е работил и към ЕК.

Това е поредната кадрова рокада в екипа на транспортния министър Николай Събев. Събев вече на два пъти разчиства свои лични назначения в холдинг „БДЖ“, като оправдава смените с несправяне с темпото на реформите. Реформата предвижда сливане на дружествата в холдинга – БДЖ пътнически превози и БДЖ товарни превози в една обща компания – Национална компания „Български държавни железници“.

На дневен ред е и изпълнението на огромни проекти за закупуване на нови мотриси за железниците по плана за възстановяване и устойчивост. Както „Сега“ писа, за тази дейност са предвидени над 1 млрд. лв. без разходите за поддръжка.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.