Партията на Слави взела пари от наркобос – как ИТН се набърка с дилър на метамфетамин за 11 милиона лева?

1 3 222

Партията на Слави е приела спонсорски пари бизнесмен, свързан с вносител на дрога за 11 млн. лева!

„Има такъв народ“ е една от трите, които са приели дарения от фирми. Дълго време тази опция не бе възможна и затова мераклиите за власт се финансираха само от физически лица.

Преходните и заключителните разпоредби в 3акона за бюджета през 2019-а година все пак отвориха вратата и за пари от търговски дружества. Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд и промяната 6еше обявена за противоконституционна през лятото на 2021 година.

Повечето партии не са се възползвали от опцията, но ИТН е гушнала пари от фирма.

Реклама

Става дума за „Мони 99“ ЕООД, собственост на Красимир Коев от Стражица, който преди години е бил общински съветник от БСП. Коев е инженер и шеф на местния Ловно-рибарски съюз.

С друга фирма – „Уайт Коу Хънтинг“, е концесионер на дивечовъден участък. В това дружество спонсорът на „Има такъв народ“ е съдружник с бизнесмена Милен Дамянов от Горна Оряховица.

През ноември миналата година Дамянов беше арестуван заради трафик на наркотици по уникална за България схема. Митничарите на Летище София отклониха съмнителна пратка.

В кашоните на баровеца имало 450 бутилки с кафеникава течност. Анализ показа, че това е метамфетамин. Получател на стоката е Милен Дамянов, който веднага е арестуван. Претърсени са негови имоти и са иззети документи.

Според съдебната експертиза дрогата е на стойност 11 милиона лева. Тогава от митниците посочиха, че подобен трафик на течен амфетамин е регистриран само в Австралия.

1 Коментар
  1. майната казва

    “ Забрави за правилатТа, ще променяме играТа……Кой може нещо, да, ни, каже „

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.