ТЕЦ „Бобов дол” на Христо Ковачки пред фалит?

3 2 997

Топлоелектрическа централа „Бобов дол”, собственост на ГЕРБ-ДПС олигарха Христо Ковачки, пуска акции на борсата на стойност 9 милиона лева, което означава, че е във финансово блато пред фалит.

Изпълнителният директор на централата инж. Любомир Спасов, обаче, твърди пред БНР, че това не е заради финансови затруднения.

„Финансовите баланси на ТЕЦ „Бобов дол“ са положителни и централата работи на печалба“, заяви той.

Реклама

На заседанието си на 14 април Комисията за финансов надзор одобри проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от дружеството, в размер на 8 705 040 лева, разпределени в 8 705 040 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас.

Номиналната стойност на всяка акция е 1 лев.

Освен това дружеството планира да закупи около 25 литиево-йонни батерии за съхраняване на около 20% от енергията.

Те ще бъдат част от бъдещия фотоволтаичен парк, който ТЕЦ „Бобов дол“ ще строи върху рекултивирания сгуроотвал при с. Каменик върху площ от около 1,4 млн. кв. метра, ще бъдат монтирани 190 хил. соларни панела.

3 Коментара
  1. Рецидив казва

    Моята лечебница струва 800 лв на ден, боклуци. Без ДДС. Можете да си подхвърляте топката, да обиждате, да плюете, да храчите, да насилвате и обезобразявате, и всичко на преференциална цена- с отстъпка за по- малоумната част от клиентелата…..

  2. Рецидив казва

    Колко пъти ви казах да не се доверявате на малоумните си хакери. Те са по- малоумни и от вас- ще ви запалят чергата по мръснишки безскрупулен начин.

  3. Рецидив казва

    Забравих да ви кажа, че престоят е 30 години и засяга личните взаимоотношения със съдържателя/ лката и.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.