Мрем като мухи по пътищата, окрадени от Бойко (Кирил Петков е бесен)

7 2 147

„Търпението ми се изчерпа, пътищата ни са в ужасно състояние”. Това е коментарът отпреди минути на премиера Кирил Петков за окрадените пътища по времето на Бойко Борисов, по които се избиваме като мухи.

„Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари. Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка“.

Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя.

Реклама

Премиерът заяви в началото на заседанието, че пътната безопасност е от огромно значение за страната ни, още повече, че България е на първо място в печалната статистика на брой загинали при пътни инциденти.

Той разказа нещо лично преживяно: качил се на тир и пресякъл прохода Витиня и сам се убедил, че пътят е в окаяно състояние. „Моето търпение се изчерпа. Пътищата ни са в ужасно състояние. Това не е от последните пет месеца, а от последните пет години – това бяха думите на шофьора“, разказа Петков.

В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.

В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други eксперти.

7 Коментара
 1. майната казва

  Безплатен съвет към г-н Петков. Плащайте само на РАБОТНИЦИ ПО ВЕДОМОСТ, иначе парите ще бъдат прибрани от фирмите и работниците пак ще са на улицата !

 2. Гуда от връо казва

  Искаш демокрация, получаваш демокрация с черешка на „тортата“ Тиквата Буци.

 3. Египетска пирамида казва

  То Кирето си е муха, прелетяла от Канада, нагла и нахална, и цапа с лайненцата по крачката си където стъпи…..

 4. Бай Благой от Софстрой казва

  Ето защо:
  ГЕРБ през 2021 г.: Направихме ви пътища като слънце, като нищо и 100 години могат да изкарат!!!
  Само след една година ползване на стогодишните пътища:
  ГЕРБ през 2022 г.: Само за една година , пътищата ни се разбиха тотално?!? Виновни за ужастното състояние на пътищата са единствено ПП!!! ОстаФкааааа!

 5. Мариана Сумистката казва

  И затова, ще продаваме хакери и проститутки, за да закрепим държавата. Айдееее, те пак я счупиха… Мойте, твойте, меле.

 6. Пешо казва

  Абе пич зальохан защо изобщо ще плащаш и първата част преди да направиш проверка на това, което е построено. Правиш проверка на построеното и при занижено качество не наемаш втори път фирмата , която го е строила. А най-добре създай държавни фирми, които да изпълнят строителството, при строг контрол. Доказа се, че т. вар. капитализъм не работи, защото всички са в кюпа на корупцията , блелеяната ви конкуренция не работи, а всички крадат.

 7. Рецидив казва

  Хората и в други държави имат магистрали, но не са и наполовина толкова коментирани. Това говори за някаква странна извратеност, гузност и третокачествени човешки ресурси!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.