МВР с нови данни за Onecoin кралицата Ружа Игнатова – измамницата крие 11 МИЛИАРДА ДОЛАРА

3 2 876

Създателката на пирамидата Onecoin Ружа Игнатова е обявена за международно издирване по искане на властите във Германия. Тя е освободена от българско гражданство, съобщи МВР. За нея се знае, че има германско гражданство, както и родителите й Веска и Пламен.

За Ружа Игнатова има въведен сигнал в Шенгенската информационна система, а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в Билефелд.

Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin.

Реклама

Kъм днeшнa дaтa coчeнaтa зa „ĸpиптoĸpaлицa“ Pyжa Игнaтoвa paзпoлaгa c 230 000 битĸoйнa нa oбщa cтoйнocт oт нaд 11 милиapдa дoлapa. Toвa coчaт cъдeбни дoĸyмeнти, цитиpaни oт caйтa Віtсоіn.соm. Cъдeбнитe дoĸyмeнти ca пoдaдeни oт жepтви нa cxeмaтa Оnесоіn и пoĸaзвaт, чe Игнaтoвa e пoлyчилa ĸpиптoвaлyтaтa oт члeн нa eмиpcĸo ĸpaлcĸo ceмeйcтвo в Дyбaй – шeйx Cayд, ĸoйтo e cин нa eдин oт нaй-бoгaтитe xopa в Дyбaй.

Това е втори апел за помощ от партньорските германските служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел.

Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

3 Коментара
  1. Египетска пирамида казва

    Браво! Уникални сте в издирванията… Сега може и да изчислите и силикона на министерката на туризма….

  2. Пешо казва

    Браво на жената, успяла да измами измамници.

  3. […] МВР с нови данни за Onecoin кралицата Ружа Игнатова – изма… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.