Кмет от ГЕРБ реве: Министрите не ме бръснат за слива

4 2 068

Пловдивският кмет от шайката ГЕРБ Здравко Димитров ревна, че министри идват в Пловдив, но никой не поискал да се срещне с него.

„Когато Сергей Станишев беше премиер, а аз кмет на район „Западен“, лично поиска да разговаряме и срещата се състоя в Математическата гимназия. Разликата между тогава и сега е голяма“, добави градоначалникът.

Той изказа огорчението си пред съветниците по време на дебата за предоставянето на Белодробна болница за временно убежище на украински бежанци.

Шефът на червената група Николай Радев предложи градската управа да поиска от държавата да покрие разходите по ремонта на бившата болница, както и издръжката на временния център.

Димитров обаче каза, че се съмнява дали това ще стане като виждал как централната власт се отнасяла към управлението на Пловдив. „Нека си подадем ръце, само така можем да се измъкнем заедно. Връхлитат ни криза след криза – ковид, война, оскъпяване на материали. Ние ще се справим, в Пловдив няма да има застой“, увери той.

Реклама

Ожесточен дебат съпроводи решението за предоставяне на бившата Белодробна болница за настаняване на украински жени и деца. „Самите те помагат в разчистването. Дотук не сме похарчили средства. А тази сграда ще остане на общината“, увери Димитров.

Ход на пренията даде Веселка Христамян от „Демократична България“, която обясни, че „този акт е необходим, като жест на човешко отношение“. Но поясни, че в капитала на закритата болница има 4 сгради и предложи за бежански център да се даде само едната за срок до края на годината. Попита кой ще плаща водата, токът и издръжката.

Добромира Тошева от БСП обясни, че те също били на страната на жертвите, но зададе въпрос колко средства ще вложи общината за ремонт и издръжка. И даде пример с хотелите, приели бежанци, които получавали компенсации от държавата.

А шефът на червената група Николай Радев предложи вместо бившата Белодробна болница във временен център да се превърнат някогашните казарми на „Асеновградско шосе“. 

Те били идеални и за втори старчески дом в града. При гласуването за Белодробна болница червените се въздържаха. 40 съветници обаче казаха „да“ и предложението се прие.

4 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  Досега никой не е отчел победа над простотията- факт! Защо ли пък съм с ясни като сълза спомени за вашата шизофренична сантиментална и умиляваща любов към Русия и за ревовете за спасение от руските „светила“, не знам… Кой знае, сигурно паметта ми не е обременена с омраза, завист, посегателство над достойнството на другите и лош вкус….

 2. Египетска пирамида казва

  Опозицията казва:

  Вашите приятели обясниха ли ви, че и аз като всеки гений обичам да наричам нещата с истинските им имена…?

 3. Египетска пирамида казва

  В смисъл, бях тук, когато оглозгахте професора, когато дръзна да наруши легитимността ви на психясала и отвратителна държава.

 4. Египетска пирамида казва

  Шизоидни гладни (за кръв) копелдаци!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.