„ПП” рязко става партия, защо? (Вижте ролята на Властимир Ананиев)

1 2 398

Политическа партия „Продължаваме промяната” ще бъде учредена този петък, 15 март, с 50 членове за подпис на декларацията за старт, а най-вероятно съдът ще се произнесе по казуса до края на май и ще я впише дотогава.

Според запознати, партийното строителство върви ударно в последния месец, докато управляващата коалиция на „Промяната” се тресе от непрекъснати скандали основно заради кандидатурите за управител на БНБ.

По информация на нашите източници, плановете на Петков и Василев били учредяването да се състои или през май, или в началото на юни.

До тях обаче достигнала тревожна информация, че един от мандатоносители на „Продължаваме промяната” на изборите миналия ноември за състав на НС – Настимир Ананиев, който бе лидер на „Волт”, си е позволил да подлива вода на двамата властимащи.

Реклама

Още в края на март той започнал подривна дейност срещу Андрей Гюров из кулоарите на Народното събрание, като умело лавирал между неопитните си колеги от групата на ПП и едновременно прикривал ненавистта си спрямо преподавателя от Американския университет пред самите Петков и Василев. Едва миналата седмица до „Дондуков” 1 достигнал и слухът за дейността на Ананиев.

А от там започнало трескаво ровене в биографията му, за да се запознаят по-подробно и отблизо двамата – премиер и вицепремиер, с предишните партийни изяви на волтаджията и бивш кадър на Мая Манолова, включително по отношение на някогашния Реформаторски блок.

Освен това самият Настимир, наричан в тесен кръг и Властимир, а и цялата група на РБ в парламента тогава единодушно подкрепиха настоящия управител Димитър Радев в зала при избора му за шеф на БНБ през 2015 г.

Ананиев „открадна” марката на тогавашната коалиция и без знанието на съпредседателите на десницата я вписа в Патентното ведомство.

Заради всичко това Асен Василев и Кирил Петков се стреснали и се юрнали към довършването на партийните структури. А в тях депутатът от тяхната парламентарна група надали щял да намери място.

1 Коментар
  1. ЧЕСТИМЕНСКИ казва

    нищо не става от тях киро пелтечи щот няма мисъл онази селянка със малката злобна устичка се мисли за Катерина Валенте а още на боб с пръжки мирише ,мустафата заложи на куци коне ,единствено правосъдния министър е на 100 %

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.