Нова драма при Слави: Депутатска съпруга лъсна в ДДС афера

1 4 175

Съпругата на скандалният депутат от „Има такъв народ” Танер Тюркоглу изкача от афера с ДДС. Става дума за десетки хиляди левове, които Фахрие е пропуснала да издължи на хазната през последните няколко години, твърдят източници на „Уикенд”.

След като дълго време минава между капките, миналата година от НАП най-сетне започват проверка по случая.

Назначената ревизия доказва неплатените налози и върху имуществото на депутатската половинка е наложен запор. Крайната мярка става факт в последните дни на февруари тази година. Случаят така и не е обявяван публично, след натиск от хората на Слави върху шефа на НАП Румен Спецов.

Депутатското семейство набързо внася дължимата сума в бюджета, а случаят е обявен за приключен, макар за подобни действия закона да предвижда и наказателна отговорност.

От ИТН нямат никакъв интерес ровенето да продължи, защото немалка част от парите са отишли за финансиране на предизборните им кампании, миналата година, твърдят запознати. Благодарение на солидното дарение, анонимният изселник в Турция Танер Тюркоглу се намърдва на избираемо място в листите на Слави.

На изборите пред ноември Танер без малко да се прости с парламента. За да не се „обиди” дарителя, Тошко Йорданов е принуден да се откаже от мястото си в Пловдив-област и да влезе от другата листа в областният град.

Така е прецакан международният секретар на партията и експерт по национална сигурност Димитър Гърдев. Влиза обаче анонимника Танер Тюркоглу. Съпругата му Фахрие пък е назначена за партиен координатор в Джебел.

За четирите месеца на новия парламент, Танер така и не е запомнен с нищо от колегите си. Няма нито един внесен законопроект, изказване от трибуната или поне зададен въпрос към министри.

Остава му едната гордост, че е сред най-богатите депутати. От декларацията му пред КП КОНПИ се разбра, че има 9 апартамента и къщи за милиони левове в Турция.

Преди да акостира при Слави Трифонов, Тюркоглу е част от хората на Лютви Местан и партията му ДОСТ. Хора от изселническите среди разказват, че в Бурса, където живее, Танер няма особено добра слава, заради тъмното си минало.

Реклама

Активистите на Местан дори твърдят, че бившият им авер е служител на турското разузнаване МИТ, което той естествено отрича.

От мътните времена в Бурса са останали и трите самоличности на настоящият депутат. Освен Танер Тюркоглу, както е изписан в сайта на Народното събрание, депутата няма се обиди, ако го наречете Танер Дурмуш или Тянко Насков.

За да е пълен водевила, с всяко от трите си имена, човекът на Слави се води собственик на различни фирми. Като Тянко Насков през 2015 г. той дори е избран за областен лидер за Кърджали на партия „Българска нова демокрация”.

Намърдва и съпругата си Фахрие в листата за общински съветници от коалицията „Десен съюз”.

Тюркоглу-Дурмуш-Насков слага ред в самоличностите си едва миналата година. С влизането си в политиката, започва да представя пред съда удостоверения, че е един човек и държи само на името си Танер Тюркоглу.

След куп експертизи, молбата му е уважена и той е вписан с тази самоличност във фирмите си. Как обаче се е сдобил с другите две имена, остава мистерия.

Любопитно е, че докато заедно със Слави Трифонов се бори за изчегъртване на ГЕРБ, Тюркоглу също е уличен в данъчни афери. Миналото лято неговото имущество е запорирано от НАП.

Подобно на съпругата си, той също набързо внася дължимите данъци за да потули случая. Скандалът очевидно не е пречка ИТН, които претендират, че залагат на почтени хора, да го включат на избираемо място в листите си за парламент.

Единствената промяна е, че вместо в Кърджали, е прехвърлен в Пловдив-област.

Повод стават плановете му да вдигне депо за рециклиране на вносни отпадъци, край близкото село Груево.

Местните хора не останаха очаровани, че районът ще се певърне в сметище. След като започват протести, строежът бе замразен, а Танер – изпратен да се бори за хорската любов в Пловдив-област.

1 Коментар
  1. Мариана Сумистката казва

    Кълна се в Юда, че в редиците на демонските ви орди ще настъпи смут!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.