Удобно за олигарсите на Бойко: Франкенщайн на ГЕРБ закриляше корупцията

6 2 313

„Със специализираното правосъдие се случи логичното. Когато едно общество (по времето на ГЕРБ, б.ред.) създаде Франкенщайн, негова отговорност е да го заличи. Вместо да изпълнява функциите, за които беше създадено, то се превърна в инструмент на властта.

Нямаше никакъв успех в борбата с корупцията по високите етажи на властта“, това заяви бившият служебен министър на правосъдието Иван Демерджиев.

„Именно това е проблемът – борбата с корупцията по високите етажи на властта“, подчерта той.

„Такова твърдение е меко казано нелепо. Тези дела ще бъдат довършени от същите съдии, които работеха в специализирания съд. Ако те заметат делата, отговорността си тяхна, а не на Народното събрание, което превърна проекта в закон“, каза още бившият правосъден министър.

Реклама

„Очаквам да се разгледа допустимостта на искането на проф. Янаки Стоилов (за отстраняването на Иван Гешев, б.ред.). Очаквам същото произнасяне, както по искането на министър Йорданова. Частично да се допусне, частично да не се допусне.

С правилата, които прие ВСС, той на практика ограничи действието на законовите норми. Така включи в обхвата на проверката действия на главния прокурор, които са били само през неговия мандат“, заяви той по повод предстоящото поредно заседание на ВСС за преждевременно освобождаване на Иван Гешев.

Той отказа да коментира решението за ареста на Бойко Борисов, защото не е запознат с материалите по делото.

„Защото не смятам, че това е позицията и мястото, където мога да бъда максимално полезен. Нямам никакъв проблем с Рашков, но моето включване там нямаше да допринесе за развитието на МВР“, каза той по повод отказа му да стане зам.-министър на вътрешните работи.

6 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  Ееех, ех, ех… Това ваш“то палаткови лагери ли е, бе боклуци….? Едно време какви палаткови лагери имаше……….

 2. Египетска пирамида казва

  Нали знаете, че узряването и на сиренето, и на кашкавала е много скъпо, боклуци??

 3. КУР ЗА БКП-2 "ГЕйРП и ЧУК" ☭ казва

  СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa „БУДА“-ла ☭ ИЗТЕЧЕ В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ……… ИДВА РЕДА НА ГЕШЕВ КАСКЕТА… И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ…………МУ-ХА-ХА

 4. Египетска пирамида казва

  Привилегия е да бъдеш отстранен от редиците на сервилни продажни елеменнти, които ослужват интерсите на серопозитивни излишъци и нискостойности престъпнически образувания!!!

 5. Египетска пирамида казва

  Изпуснатата буква е „Б“ като Бургас….

 6. Египетска пирамида казва

  Проблемът на мултиплицирането при вирусите и раковите клетки е, че те се мултиплицират несъзнателно, алчни са и са прекалено агресивни…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.