Пробив! Килърите на Любо Полицая се топят взаимно – поръчан е заради милиони от контрабанда на цигари

1 4 514

Килърът на бившия полицай Любомир Иванов тренирал да го гърми и с двете ръце. Така смятал, че ще е подготвен за всякакви непредвидени ситуации.

Още преди няколко дни стана ясно, че физическият извършител Кристиян Илиев е ходил 3 седмици преди покушението на стрелбище, за да тренира. Той използвал оръжие от същия вид и калибър, с каквото ликвидирал ексшефа на Криминална полиция в столичното 2-ро РПУ.

Любо Полицая беше разстрелян на 25 март пред дома му в кв. „Лозенец“. Причакал го Кристиян, преоблечен като колоездач и с каска, за да прикрие огромната си татуировка на главата, научи „Телеграф“ от прокуратурата и МВР.

Двамата дори се сборичкали, за което първо Narod.bg информира, а в патакламата килърът произвел изстрели и ранил смъртоносно Любо Полицая, както го наричали всички в подземния свят. Той издъхнал на път към болницата от остра кръвозагуба.

През това време Кристиян духнал с колелото, като предварително си осигурил автомобил, за да се оттегли на безопасно разстояние.

Ченгетата тръгнали по горещи следи и установили, че Кристиян е действал с помагача Борислав Грозев. Младият мъж живее в столичния кв. „Надежда“.

Реклама

Негови съседи разказаха, че се правел на мутра, бил и страшен фен на татуировките. Проверка в профила му във фейсбук пък показа, че редовно се снима с мъже на маса, а на някои дори позира от басейн с по две момчета.

Той бил закопчан от командосите в квартала си. Не оказал никаква съпротива и незабавно се съгласил да издаде Кристиян, за да остане в качеството на свидетел. Той разказал интересни детайли пред обвинителите.

Така например са обявени за издирване още двама души, с които Полицая движел контрабанда на цигари. Смята се, че с партньора му влошили жестоко отношенията си и се подозирали, че крадат пари. Това е основният мотив за покушението.

Както вече съобщихме, издирваният като поръчител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов се предаде на МВР. Снощи около 22,30 часа Боян Табаков е отишъл в СДВР с адвокат. Задържан е за 24 ч.

Източникът на Narod.bg обясни, че и тримата арестувани са от бандата на боса от ВИК Красимир Каменов – Къро. Табаков даже наскоро ходил до ЮАР, където мутрата се укрива от години.

Все още не е ясно каква е била офертата към Кристиян Илиев да убие Любомир. Той още не е дал обяснения по случая. Очаква се съдът да гледа мярката му за неотклонение. От МВР казаха, че както Кристиян, така и Борислав са криминално проявени за хулиганство, наркотици и т.н.

1 Коментар
  1. Мариана Сумистката казва

    Само накрая да не излезе Христо Ботев килъра, боклуци- висок, снажен, леко оплешивяващ, с брада…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.