Само в Narod.bg: Ето го топ конрабандиста Илиян Истимарото – гушка три мадами на лодка за €1 милион (ексклузивна СНИМКА)

5 8 882

Огромното количество нелегални цигари, заловени в Пловдив при спецакция на ГДБОП в началото на седмицата, са били внесени от Гърция у нас от контрабандните босове Илиян Стефанов – Истимарото и Тодор Шопов – Мъжкия.

Папиросите не са били предназначени за продажба у нас, а само са били складирани, за да бъдат изнесени към Италия и други страни от Европейския съюз.

Ченгетата са следили повече от седмица контрабандистите, преди да реализират операцията. Криминалистите откриха цигари на стойност почти 10 млн. лв. в два тира на автомагистрала „Тракия“ и в таен склад, намиращ се в Южната промишлена зона на Пловдив.

До този момент са арестувани трима човека – шофьорите на камионите и пазачът на склада, но от МВР загатват за шумни арести в близките дни на организаторите на контрабандната тютюнева схема, научи „Уикенд“ от свои източници в МВР.

Според оперативни данни, постъпили в полицията, контрабандният трафик на цигари се движи от Илиян Стефанов – Истимарото и Тодор Шопов – Мъжкия, които от години минаваха за част от близкото обкръжение на пловдивския сенчест бос Андон Арабаджиев.

Твърди се, че през последната година Истимарото и Мъжкия контролират няколко нелегални фабрики за цигари, които действат в Гърция, Нидерландия и в Сърбия и ръководят цялата верига по трафика на безакцизните тютюневи изделия.

Снимка, предоставена ексклузивно на Narod.bg от спецслужбите, показва Истимарото да се забавляват с три златотърсачки на яхта за повече от 1 милион евро.

Реклама

Само преди няколко седмици полицията в Нидерландия разби тяхна цигарена фабрика в Грьонинген, в която ченгетата намериха колосалните 150 тона нарязан тютюн. Твърди се, че властите в Нидерландия са подали сигнал до родните служби за сигурност за дейността на Истимарото и Мъжкия.

До този момент от МВР нямат необходимите доказателства, за да арестуват Стефанов и Шопов като босове на нелегалното производство и трафик на цигари. Заради това криминалистите са стартирали разследване на банковите сметки и имоти на трафикантите, за да разплетат криминалната им дейност.

Истимарото и Мъжкия са собственици на две луксозни яхти за по над 1 млн. евро, които стоят на док в Истанбул. Трафикантите шофират бронирани лимузини, които обаче не се водят на тяхно име.

Според полицейски източник, запознат с разследването срещу контрабандиситите, Тодор Шопов – Мъжкия се занимава с набирането на майстори за машините и със снабдяването на фабриките с материали за производство на цигари. Илиян Истимарото, който стои в сянка, пък отговарял за продажбата на готовите цигари в чужбина и за преминаването на стоката през границите.

Нелегалните фабрики на дуета бълват предимно фалшификати на „Филип Морис“ под бранда „Марлборо“ във всякакви вариации – „късо“ 80 мм, „дълго“ 100 мм, „червено“, „бяло“ и т.н.

Освен, че са наводнили пазара на ЕС с менте папиросити, Истимарото и Мъжкия доставят папироси дори във Великобритания, където цената на цигарите е сред най-високите в Европа – около 10 паунда, т.е., 23 лева за една кутия.

Бандитите наемали приоритетно украинци – във всяка тяхна фабрика се трудели поне по 20 работници от бившата съветска република, които живеели в нелегалните цехове – там се хранели и спели, без правото да си подават носа навън.

Илиян Стефанов – Истимарото и Тодор Шопов – Мъжкия живеят в пловдивското село Марково, но често пътуват зад граница. Контрабандистите притежават няколко луксозни имота в Испания.

Според запознати, разбитата преди около месец нелегална фабрика за цигари в испанския град Сарагоса, бълвала продукция за почти 70 млн. евро, е била движена от Истимарото и от Мъжкия в колаборация с испански престъпници.

Засега няма данни Стефанов и Шопов да стоят зад екзекуцията на бившия полицейски шеф Любомир Иванов, който бе застрелян от наемен убиец пред дома си в София на 25 март. Приживе Любомир Иванов бе подсъдим за производство и трафик на цигари съвместно с Евлоги Станоев – Бирмата и синовете му Георги и Антон.

5 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  СИСТЕМАТА УБИВА……

 2. Plovdiv казва

  Tozi v liavo e nai golemia intrigant i donosnik Plamencho , a iahtata e pod naem za 10 dena , greshno vi e infoto

 3. Египетска пирамида казва

  Моите предвиждания са, че европейците ще се осеферят ще ампутират гангренясалия участък на Европа в рамките на максимум 5 години.

 4. Египетска пирамида казва

  Гербаджийски биполярни подметки !!!

 5. Египетска пирамида казва

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.