Разсипията ГЕРБ: „Червено знаме“ възкръсва от руините

0 2 362

Спорният комплекс „Червено знаме“, тотално съсипан при 12-годишната диктатура на ГЕРБ, ще бъде възстановен в автентичния му вид. Новината съобщи министърът на спорта Радостин Василев. Той посочи, че вече има издадена виза за проектиране, а средствата за проектиране и за изграждането са осигурени от правителството.

Василев представи намеренията си във видео обръщение от самия комплекс, където показа разрухата. Там той беше придружаван от заместника си Владимир Харизанов и от новия директор на Национална спортна база ЕАД Венцислав Петков.

„На четвъртия месец от стъпването в длъжност вече имаме виза за проектиране за основно обновяване на комплекса. Министерството е извоювало бюджет пред министерството на финансите, който ще бъде евентуално с постановление гласуван при актуализация и приет. Решили сме това да е дом на спорта в същия вид, в който е бил – без молове, без дискотеки, само с държавни пари“, каза Василев във видеото, публикувано във „Фейсбук“.

Харизанов уточни, че „в момента сме в процес на възлагане на проектиране“.

Реклама

Никой от двамата не посочи колко средства ще са необходими за възстановяването на комплекса. „Дневник“ изпрати въпроси по темата до министерството на спорта.

„Не мога да повярвам, че в България няма отговорни за тази разруха – няма отговорни институции, няма отговорни министри, няма отговорно министерство. Надявам се обществото да оценява това, което правим.

Ние не просто търсим проблемите, измамите и действията на предишното ръководство, а искаме да възстановяваме спортните центрове. Без спортна инфраструктура по никакъв начин не можем да развиваме спорта“, каза още Василев във видеото.

Няколко пъти той препрати към 12-годишното управление на ГЕРБ и заяви, че в това време комплексът само се е рушал. Василев припомни и думите на бившия министър на спорта Красен Кралев, който каза, че на мястото на „Червено знаме“ ще бъде направен спортен комплекс за 120 млн. евро. Василев и Харизанов изтъкнаха, че не са заварили никакви документи, показващи намерение или подготовка за модернизация на обекта.

От видеото не се разбра дали ще бъде модернизирана и зала „Васил Симов“, използвана от волейболния ЦСКА, която е един от малкото действащи обекти в комплекса. Ръководството на червените няколко пъти опита да подпише дългосрочен договор за нея, като заяви и готовност да направи ремонт.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.