Стига вече! Мафията и спецправосъдието са две страни на една и съща монета

6 1 967

„И да ни закриете, мафията ще ни приеме с радост“. Тази уникална мисъл принадлежи на съдията от Специализирания съд Велислава Ангелова. Изречена е по време на дебат за закриване на спецпрокуратурата и спецсъда в правната комисия в парламента.

Използването на бъдеще време в „Мафията ще ни приеме с радост“ е смущаващо. Защото според мнозина, магистрати от спеца отдавна са в комбина с мафията.

Как иначе да тълкуваме липсата дори на една осъдителна присъда за висш политик и управник? А ударите срещу опоненти на управлението на ГЕРБ и Борисов? На Иван Гешев и Сотир Цацаров? Някои от тях гниха в арестите дори без повдигнато обвинение.

Народът помни, че през 2019-а синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Чочо, търка килията близо 8 месеца за нищо. 21-годишният младеж стоя заключен при минусови температура без печка в следствения арест на столичната ул. „Г. М. Димитров“, защото заради спешен ремонт парното не било пуснато.

Не сме забравили, че през 2020 г. жената на Васил Божков – 51-годишната тогава Елена Динева, бе окована зад решетките за 8 месеца, за да си отмъсти самодържецът Баце на мъжа ѝ, измъкнал се в последния момент от бухалката Специализирана прокуратура, която щеше да го прати зад решетките за дълго.

А каква бе съдбата на наследника на Миню Стайков – Стайко, и колко време прокуратурата го преследваше, дори го натика „на топло“, само защото е син на баща си?

Реклама

Така че няма нужда от „ще“, г-жо Ангелова, някои от вас отдавна са там, в редовете на организираната престъпност.

Италианският мафиот Томазо Бускета казва в едно интервю: „Вече не убиваме магистрати, твърде опасно е. Купуваме ги или ги дискредитираме публично“.

Вероятно това сте имала предвид. Пък и кой убива съдружника си…

И ние така ви разбрахме.

Ако имахме истински ВСС, щеше да се наложи Ангелова да обяснява радостното приемане на магистрати в редиците на мафията. Но и как ВСС да стори това, като и те са в прегръдка с… Вие го казахте.

По коментар на Емил Азар, заглавието е на Narod.bg

6 Коментара
 1. Египетска пирамида казва

  Има един курорт в Румъния- нарича се Мангалия…..

 2. Рецидив казва

  Усещам как на Кирето- прелетния птичок, голям цирей ще му израсте……….

 3. Египетска пирамида казва

  Опростено казано (във вашия вариант) мафията е политическа и икономическа сила. Следователно……

 4. Stay humble казва
 5. Дедо Пене казва

  Мафията си няма държава, а самата държава на такива съдии и прокурори е Мафията!!!
  Никой не може да се бори срещу Мафията -Държава създадена от Бойко, Доган, Пеевски и ред последователи от ГЕРБ, ДПС, БСП . ТОТАЛНА СМЯНА. И ИЗРИВАНЕ НА ТОРТА ОТ КРАСИВАТА НИ РОДИНА!!!

 6. Дедо Пене казва

  М.афията си няма държава, а самата държава на такива съдии и прокурори е Ма.фията!!!
  Никой не може да се бори срещу Ма.фията -Държава създадена от Бойко, Доган, Пеевски и ред последователи от ГЕРБ, ДПС, БСП . ТОТАЛНА СМЯНА. И ИЗРИВАНЕ НА ТОРТА ОТ КРАСИВАТА НИ РОДИНА!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.