Първо в Narod.bg: ГДБОП удари авер на Таки за контрабанда на 25 600 000 цигари

0 2 870

Антимафиотите от ГДБОП удариха авер на Христофорос Аманатидис – Таки за контрабанда на близо 26 милиона къса цигари, разкри източник на Narod.bg от МВР.

Специализираната операция за противодействие на престъпления с акцизни стоки, осъществена от служители на ГДБОП на територията на Пловдив, продължила през цялата нощ.

В хода на оперативните действия е извършена проверка на склад, намиращ се в Южната промишлена зона. В помещението са открити 463 мастербокса с цигари без бандерол, както и машина за опаковането им.

Реклама

Операцията стартира вчера. В два камиона, спрени на автомагистрала „Тракия“, антимафиотите откриха общо 250 мастербокса цигари без акцизен бандерол, а при претърсване в складово помещение в Северната промишлена зона на града – други 1847 мастербокса с контрабандни тютюневи изделия. Там бяха задържани и трима души.

Общото иззето количество нелегални цигари е 2560 мастербокса – 25 600 000 къса цигари. Според данните стойността на намерените контрабандни тютюневи изделия възлиза на над  6 милиона лева.

Разследването по случая продължава с цел изясняване на произхода на нелегалната стока и лицата, участващи в престъпното деяние.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.