НОВИНАТА! САЩ удари ченгето, извадило Бойко от затвора „Панкрац“

12 9 945

САЩ наложиха санкции на 7 души от Западните Балкани с мотива, че са „сериозна заплаха за регионалната стабилност“. Сред санкционираните са бившият македонски премиер Никола Груевски и неговият братовчед Сашо Миялков, който в продължение на дълги години ръководеше спецслужбите в страната.

Именно за Миялков се смята, че е ченгето, помогнало на Бойко Борисов да излезе от чешкия затвор „Панкрац“, за което първо Narod.bg писа.

Двамата са добавени в списъка поради участието си в корупционни схеми. Груевски преди три години избяга в Унгария и там започна бизнес.

В „Черния списък“ е и неговата фирма I.C.I.C. KFT. ( I.C.I.C. LTD.), която бе регистрирана в Унгария.

Според Държавния департамент „Груевски и Миялков са замесени в тежка корупция и със своите действия са нарушили правовия ред, демократичните институции и обществените процеси“.

Реклама

В списъка е и бившият вицепремиер на Черна гора Светозар Марович, който бе и президент на страната, когато Черна гора беше в съюз със Сърбия (до 2006 г.).

През 2015 г. той бе арестуван по подозрения за злоупотреба с власт, съмнителни покупки на земя и сделки в курортния град Будва.

Санкционирана е и Гордана Тадич, която бе бивш прокурор на Босна и Херцеговина в периода 2019 – 2021 г. През миналата година тя беше отстранена от висшия съдебен съвет на страната заради редица нарушения.

Санкции се налагат и на депутата Асим Сарайлич от Босна и Херцеговина. В Албания са санкционирани бившият депутат Акиф Ракипи и медийният магнат Или Ндроки.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Combatting corruption in the Western Balkans and around the world is a top priority for this Administration. <a href=“https://twitter.com/USTreasury?ref_src=twsrc%5Etfw“>@USTreasury</a> will not hesitate to use all tools at our disposal to hold corrupt and destabilizing actors accountable.<a href=“https://t.co/ZBBfcCnYox“>https://t.co/ZBBfcCnYox</a></p>&mdash; Under Secretary Brian Nelson (@UnderSecTFI) <a href=“https://twitter.com/UnderSecTFI/status/1513557122964992007?ref_src=twsrc%5Etfw“>April 11, 2022</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

12 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Боклуци, вие сте заплаха за регионалната стабилност….. и рано или късно някои хора ще съжаляват, че са ви пуснали боща, безпризорни…..!

 2. Мариана Сумистката казва

  Любопитна съм кой ще влезе в затвора в крайна сметка, защото аз имам други прогнози. Ще подготвя доста смъртоносен и солен десерт за вас и вашите приятелчета….. Поживём – увидим……

 3. Мариана Сумистката казва

  Леко ви загатвам, понеже сте пълни профани и олигофрени https://pravatami.bg/5254

  Кълна се в адвукатурата си, че ще ви съсипя…..

 4. Мариана Сумистката казва

  адвокатура, (печ.гр.)

 5. Мариана Сумистката казва

  A…. ЧИЙ „бизнес’ е престъпен, боклуци???? На вас и на вашите хакери! Смарадливи СВИНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Мариана Сумистката казва

  A…. ЧИЙ „бизнес’ е престъпен, боклуци???? На вас и на вашите хакери! Смрадливи СВИНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Мариана Сумистката казва

  Поздрави… на тарикатите от Герб…..

 8. Мариана Сумистката казва

  В скоро време тъпите немци ще се усетят, че едва ли им е нужен Неапол със среновековни варварски импулси в средата на Европа и ще ви подменят като памперс…. Ама държавният дълг е и държавна тайна, нали??

 9. Мариана Сумистката казва

  И КИРО от една година едно кисело мляко не е продал…. А от общината в квартала за една година отрязаха само едно дърво…. Даже маймуните еволюират по- бързо! А ако за напечатаните милиарди чуят вашите врагове- македонците, не ви мърда да си проявят македонския нрав….

 10. Затвор за тиквата казва

  Няма ли да блокирате този спам над мен?

 11. Мариана Сумистката казва

  Това е вирус- Троянски кон, смрадливецо!

 12. Затвор за тиквата казва

  Всички герберасти сте такива прости, нагли безмозъчни примати. Споко скоро ще останете сами!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.