Сигнал до Narod.bg: Ето как шефовете на РВД обслужват руски интереси (разкрития + снимки)

0 5 079

ДП “Ръководство на въздушното движение” обслужва руски интереси – това става ясно от сигнал до Narod.bg.

Тези дни в медийното пространство беше публикуван списък на български високопоставени служители от ДАНС, обслужвали и работили за руските интереси в България.

Освен в ДАНС в България има и други високопоставени служители, които обслужват руските интереси, като например генералният директор на ДП РВД Георги Пеев: в края на 2018 г. Русия кани Пеев на среща в Москва с цел обсъждане на оперативно-технически въпроси по отношение на предоставяне на аеронавигационно обслужване, увеличаващия се трафик от Русия към Варна и Бургас, както и въпроси, свързани с въздушните трасета над Крим, анексиран от Русия. 

(На снимката от ляво на дясно: Веселин Стоянов – Директор дирекция „Европейски проекти“, Витан Тодоров – Финансов директор и главен счетоводител, Георги Пеев – Генерален директор, Иван Дяксов – Зам. генерален директор Опреативна дейност, Петър Данаилов – Директор Районен център за ОВД)

Реклама

Доволен от постигнатите резултати и получил ценни указания от Русия, генералният директор на ДП РВД Георги Пеев отразява гордо срещата си в сайта на ДП РВД. Прави впечатление, че след тази среща ръководството на ДП РВД и в частност Георги Пеев, променят водената политика до този момент към ръководството на въздушното движение на Украйна. 

Човек на такъв пост като Георги Пеев си позволява да компрометира България пред представители на европейските държави в международната европейска структура Евроконтрол (Европейски регулаторен орган за Управление на въздушното движение). Изключително наглото държание на Георги Пеев – демонстриране на неуважение, наглост и недосегаемост, предизвиква такова възмущение, че председателят на Евроконтрол Иймън Бренън подава официално оплакване до Министерство на транспорта и съобщенията. Благодарение на добре смазаната машина на ГЕРБ, този документ потъна дълбоко в архивите, което за пореден път хвърля кал по имиджа на България пред европейските ни партньори. 

В контекста на войната в Украйна и постоянното възпрепятстване на украинските инициативи, буди съмнение, че Георги Пеев е поел ангажимент към Русия срещу Украйна. 

Протестът на 7 април 2022г., организиран от ГЕРБ-младежи, част от които се подвизават на безсмислени, високоплатени длъжности (7 000 лв) в ДП РВД, поиска оставката на правителството на Кирил Петков, обявило война на корупцията в България. 

Господин премиер, докога висши държавни служители ще се поставят в услуга на Русия безнаказано?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.