Ето защо Бойко е комплексар №1: Сам поръчал гранатометите за екзекуцията на Чакъра, за да „блесне“ в МВР (РАЗКАЗ на очевидец + снимки)

4 8 290

При двудневната акция през декември 2003 г. по заповед на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов, калинка на Симеон Сакскобургготски, с гранатомет бе обстрелвана вилата на Тодор Димов Тодоров – Чакъра край Харманли.

По-късно полицаи откриха овъгленото тяло на мъжа, след като покривът на къщата изгоря при обстрелите на полицията.

Тогава сервилните разследващи приеха версията, че той се е взривил сам с ръчна граната.

В обезвреждането на Чакъра, който трябвало да бъде арестуван за излежаването на 2-годишна присъда за сводничество и кражба на добитък, бяха използвани безпрецедентни по обем сили – няколко полицейски групи, екип на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), снайперисти и гранични полицаи.

По показанията на очевидци около къщата в един момент е имало близо 200 души. По къщата е стреляно няколко пъти с гранатомет, като са използвани и ръчни и димни гранати, автомати „Калашников“ и по-леки оръжия, за да се пробие крепостта на Чакъра.

Как се стигна до ужаса:

Барикадиралият се в дома си Чакъра е трябвало да бъде неутрализиран на всяка цена именно от екипа под ръководството на комплексар №1 Бойко Борисов, за да може тогавашният оперативен шеф на МВР да си при „припише заслуги“ за справянето с дребния престъпник, докато неговите босове от СИК въртят милиарди на месец с контрабанда на горива, например.

След като пред къщата на Тодор Тодоров в Харманли се струпват близо 200 униформени, а кокошкарят отказал да се предаде, Бойко избеснял, призна пред Narod.bg бивш полицай, очевидец на грозната сцена, която в нормална държава би трябвало да коства пандиз за Борисов.

Реклама

Полицейските шефове на място се опитали да успокоят сикаджията – главсек на МВР, че до броени часове ще дойдат спецчастите, които ще извадят залостилия се в дома си Чакъра и той ще бъде заловен жив и изпратен в затвора.

Бойко, обаче, ненадейно поискал да му дадат гранатомет?! Изумените полицейски началници вдигнали рамене – такъв тип въоръжение няма в РПУ-тата.

Тогава озлобеният Борисов звъннал на познат генерал от армията, който му осигурил гранатомети, с които екзекутирали Тодор Тодоров. Става дума за армейски гранатомети РПГ, които са противотанково оръжие, дадени на Баце по устно нареждане от военно поделение, чието използване в случая е напълно незаконно.

Майката на Чакъра осъди България след дивашката екзекуция, заповядана от Баце

Заради откровеното убийство с използването на нереципрочна сила през 2021-а България бе осъдена от вдовицата на Тодор Тодоров в Европейския съд по правата на човека на 50 000 евро.

В решението на ЕСПЧ подробно се описва фактическата обстановка на операцията. След като полицията не успява да извади Чакъра от къщата, за това е информиран вътрешният министър – тогава Георги Петканов, който нарежда силите да изчакат ген. Борисов. „Той (Борисов, бел.ред.) нарежда на полицията да взриви дупка в стената на къщата.

Според по-късно дадените от главния секретар показания, след първата експлозия е имало втора, идваща от по-горните нива. В резултат на това покривът се е запалил и бързо е опожарен. Правени са няколко неуспешни опита за влизане в къщата.

„Ако в България има прокуратура, веднага след влизането в сила на днешното решение на съда по правата на човека в Страсбург, наказателното производство за смъртта на Чакъра трябва да бъде възобновено, при което да се разследват точно действията на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.

Банкянският каубой е компексар №1

От гледна точка на мотивите на решението на Страсбург той би следвало да е отговорен, ако не в съпричастност към убийството на Тодор Димов, то в злоупотреба с власт и превишаване на правомощия“, коментира пред „Правен свят“ Михаил Екимджиев, адвокат на близките на Чакъра.

4 Коментара
 1. Рецидив казва

  Телефон 0XXX 8866699 педофил извършва услуги на нуждаещите се

 2. Мариана Сумистката казва

  А аз си мислех, че никой няма да обърне внимание на спинозни наркоманчета, които се насират от злоба, че някой имал мерак да носи пищоф…

 3. Затвор за тиквата казва

  Пууууууу! Комлексирано , страхливо животно! Този трябва цял живот да трепери от страх, защото има за какво.

 4. Чеха казва

  Абе, Чакъра не беше ли агент на Бопа, както писаха по пресата?! И не беше ли станал неволен свидетел на сделка , на която не е трябвало да присъства…пак според пресата тогава?! И ББ е побързал да заличи следите…пак според пресата?! И не бил стрелял само с гранатомет, че да замлъкне по-бързо беглеца!! А, СУМистката, тези дето носят АК, трябва ли да си го носят постоянно..?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.