Първо в Narod.bg: МВР разследва опасна далавера на Коце Ботокса за 330 000 лв. с куц ремонт на „Александровска“

2 3 419

Проверката на служители от отдел „Икономическа полиция“ в ГД „Национална полиция“ е започнала след сигнал за нередности, свързани с ремонт на покрива на клиниката по алергология на болница „Александровска“.

Далаверата за 330 000 лева, която е можела да доведе до наранявания и дори смърт на пациенти, се разиграла по времето на управлението на злощастния гербер Костадин Ангелов – Коце Ботокса, разкри източник на Narod.bg.

След като е изискана документация от лечебното заведение било установено, че първоначалният ремонт е извършен през 2018 г. Поради некачественото изпълнение – компрометиране на тавана и реална опасност сградата да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно – на 21 август 2018 г., се е наложило затваряне на клиниката.

Реклама

В хода на проверката било констатирано, че обществената поръчка за ремонта е възложена през 2017 г. от тогавашното ръководство на болницата, като контролът е трябвало да бъде осъществяван от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение.

Първоначално е било заявено, че ремонтът ще обхваща площ от 350 кв. м, но при изпълнението е извършено плащане за 695 кв. м. 

Проверяващите са установили и нередности около документацията, с която са ставали плащанията за строително-ремонти дейности на стойност 323 687, 32 лв. – наличие на множество неспазени изисквания на условията за плащане, заплатени двойно повече като количество квадратни метри, без наличие на документи, които да удостоверяват поради каква причина по договора се е наложило това.

Заключението на разследващите е, че е налице основание за започване на досъдебно производство по чл. 219 от НК за сключване на неизгодна сделка и безстопанственост и чл. 282 от НК за неправомерно облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните дейности.

2 Коментара
  1. Багерът казва

    Костадин Ангелов, този бивш гербав министър, изрече хиляди ругатни и простотии към полицаите, когато бе арестуван Борисов. Сега трябва да му разкажат играта и да се научи да уважава българските полицаи. Той трябва да е един от първите влязал в затвора.

  2. майната казва

    Ботокса в панделата ? Там, ще го ощастливяват ката ден !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.