Само в Narod.bg: ГЕРБ свика шпицкоманда от бивши ченгета за мръсни поръчки и компромати – цел №1 е Бойко Рашков (ВИЖТЕ ролята на милиционера Ангел Цанков)

0 8 541

Приличащата на добре организирана престъпна група ГЕРБ е сформирала шпицкоманда от компрометирани ченгета, които имат задача да организират мръсни медийни поръчки срещу враг №1 на гербаджийската мафия – вътрешния министър Бойко Рашков, разкри къртица на Narod.bg от върховете на шайката.

Сред основните фигури в наказателния отряд на Баце е проваленото хасковско ченге – Ангел Цанков, бивш директор на Хасково по времето на ГЕРБ.

За Ангел Цанков има информация, че свързан с много общи фирми на ГЕРБ и ДПС. От ноември 2013 г. до уволнението му този януари хасковският милиционер е спечелил няколко милиона през фирми, записани на родителите му, както и на сина и дъщеря му.

Нашият информатор е категоричен, че Ангел Цанков е изпълнявал не много чисти поръчки на областният гербопитек №1 – проваленият енергиен министър Делян Добрев, както и на областния на присъдружната в схемите партия ДПС – Мехмед Атаман.

Поръчките са били изцяло в неговите правомощия като директор на МВР-Хасково – притискане на неудобни фирми и лица с откровен рекет и в крайна сметка отстраняване от пазара.

За доблестните полицаи в Хасково не е тайна, че ченгето Цанков всеки месец е прибирал едни дебели пликове от контрабандните канали за които имало оперативна информация в спецслужбите, че са под чадъра на ДПС и лично на Мехмед Атаван. Каналите се въртят от криминално проявените Хакив и Хабил.

Става дума за парфюми, цигари, дрехи и карго от Турция, от които полицейският шеф е получавал своето досущ като гангстерски бос. Редовите контрабандисти, обаче, имат дело в Специализирания съд, на което има начини да бъдат принудени да пропеят, не скри източникът на Narod.bg.

Преди изборите през април 2021 г. Ангел Цанков претърпя ПТП и след като надушил, че с Бойко Рашков начело на МВР шерифството му приключва, започна да се разболява за дълги периоди от време уж заради катастрофата.

Истинската причина била, че така не може да бъде уволнен докато се надявал Рашков да бъзе сменен, защото знаел, че пред него мутренските номера на гербопитеците не минават.

В крайна сметка, обаче, ченгето на шайката бе махнато от шефския пост заради отнет достъп до класифицирана информация, което не му позволява да изпълнява функциите на директор на полицията.

Реклама

Така след близо 9 години на поста на 13 януари 2022 г. старши комисар Ангел Цанков най-сетне бе освободен от поста директор на ОДМВР-Хасково. Скандалният полицейски шеф се завърна за два дни на директорското кресло, но заради отнетия достъп до секретни данни му предложили по-нисък пост, който той отказал.

Откакто катастрофирал на 14 април 2020 година до село Поляново на път Е-80, Цанков въобще не се е явявал на работа. Хитрецът излязъл в продължителен 6-месечен болничен именно с надеждата министърът на МВР да бъде сменен с някой от мафията около ГЕРБ, който ще е по-благосклонен към нето.

Според ловци, приятели на Цанков, голяма част от времето си полицаят с престъпен нрав прекарвал в хижа край Тополовград.

Че хасковският милиционер не е случаен и не е сам в престъпленията говорят фактите от неговия личен живот.

Поредната жена, с която живее на семейни начала – Миглена Тенева Тянкова, е председател на Окръжния съд в Хасково. Баща ѝ пък – Теню Манахилов Тянков, макар и пенсионер, е началник на офталмогичното отделение в МБАЛ-Хасково и заема отговор на длъжност в местната ТЕЛК.

Според източника на Narod.bg точно по тази линия Ангел Цанков получава и дългите болнични, с които се опитвал да избегне уволнението.

Че сенчестият милиционер трябваше отдавна да бъде изритан – това е до болка известно на целия състав на МВР-Хасково. За никого не е тайна финансовото благополучие на Цанков, а немалко знаят и за неговото участие в два ТИР-паркинга – единият на бившето венно летище в Узунджово, другият – непосредствено преди ГКПП „Капитан Андреево“, от които прибира колосални суми всеки месец.

Затова и новината, че е уволнен, зарадвала целия състав на хасковската полиция, категоричен е информаторът на Narod.bg.

Сега, обаче, за да отмъщава, че останал без властта и протекциите на пагона, милиционерът от ГЕРБ влязъл в шпиц-командите, които Бойко сформирал за пускане на дезинформации и откровени клевети срещу Бойко Рашков и целия кабинет на четворната коалиция.

Целта е повече от прозрачна – шайката на Буци отново да се върне във властта, за да потекат милиардите към чекмеджетата.

Очаквайте продължение. Има ли във ВКП прокурори, чиято единствена задача е да намират компромати за Рашков?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.