Бухалка на повикване: Спецпрокурори ровят ареста на Бойко, Горанов и Севда – търсят престъпление

4 2 000

Специализираната прокуратура показа, че е бухалка на повикване при шайката – обвинителите са образували проверка по сигнал на ГЕРБ, свързан с разследването, по което на 17 март бяха арестувани лидерът на партията Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова.

В сигнала, подаден от административния секретар на ГЕРБ, се излагат твърдения за евентуално извършени престъпления по служба от лица, заемащи висши публични длъжности, посочва спецпрокуратурата, без да уточнява кого визират хората на Борисов.

Към момента не може да предоставим повече информация, проверява се целият случай, всички действия, проверката е в начален етап, отговориха от спецобвинението на въпросите на „Сега“ срещу кого е сигналът на ГЕРБ.

 Спецпрокуратурата обаче е компетентна да разследва премиера и министрите. Разбира се, ако установи, че има данни за престъпление, извършено от друг, например редови полицай, тя ще прехвърли казуса на компетентната прокуратура.

Реклама

ГЕРБ искат прокуратурата да разследва образуването на производството, по което Борисов, Горанов и Арнаудова бяха задържани за 24 часа. Затова и от Софийската градска прокуратура, която наблюдава това производство, са изискани информация и документи.

Разследването за изнудване на Васил Божков, по което бяха задържани тримата, беше образувано в условията на неотложност от МВР след разпит на премиера Кирил Петков. Прокуратурата обаче обяви, че няма доказателства, на базата на които да повдигне обвинения на Борисов, Горанов и Арнаудова и затова тримата бяха освободени.

Прокуратурата не веднъж посочи, че МВР е опорочило разследването, че е нямало право да го стартира и т.н. Затова тримата, както и премиерът Петков бяха разпитани наново от прокурор, за да бъдат „санирани“ действията на МВР. Активността на МВР обаче провокира прокуратурата да се размърда и най-сетне да поиска разпита на Васил Божков от Дубай като свидетел.

Веднага след ареста адвокатът на тримата Менко Менков обяви, че Борисов ще сезира прокуратурата срещу министър-председателя Кирил Петков.

Жалбата на Борисов ще е за това, че Петков е извършил длъжностно престъпление около ареста му, стана ясно от думите на адвоката. После от думите на бившия премиер излезе, че се е отказал от друго, освен да обжалва заповедта за задържането си. Явно обаче концепцията на ГЕРБ отново се е променила.

4 Коментара
  1. Мариана Сумистката казва
  2. Мариана Сумистката казва
  3. ИСТИНАТА казва

    А, КОГА тези „СПЕЦОВЕ“ ще започнат да РОВЯТ и ТЪРСЯТ ИСТИНАТА за:ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,………………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“?! КОГА?! НАРОДЕ???? НАРОДЕ???? НАРОДЕ????

  4. Рецидив казва

    А кога плажовете ще изринат некадърните си общинари??

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.