Съпругът на „автомагистралната“ Десислава Христова пак протестира

0 5 832

Тодор Стоянов, съпругът на нашумялата бивша шефка на „Автомагистрали”, е отново в първите редици на недоволните и от това правителство. Заедно с отец Дионисий, той е сред актива на някакво гражданско движение „Агора”, което свиква протестен митинг на 1 април и иска оставката на кабинета на Кирил Петков.

Няма да сбъркаме, ако определим Тодор Стоянов професионален протестър, понеже той, както и другите от „Агора”, дебело подчертават, че са най-активните участници във вълненията през  миналото лято, насочени срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. Тогава Тодор Стоянов беше въоръжен с микрофон и крещеше с пълна сила пред дома на Борисов в Банкя.

Разбира се, мъжът на Десислава Христова има право на гражданска позиция, но в същото време той е шеф и на „Държавна собственост” в регионалното министерство, а и кариерата му има интересни обрати във висините на държавната администрация.

Получава се някакво шизофренично раздвоение на личността му – хем работи за правителството, хем негодува срещу него. Дали пък не е по-достойно направо да напусне държавната работа и да стане професионален протестиращ?

Реклама

Стоянов е завършил Академията на МВР, но това не му пречи да се подвизава в регионалното министерство, при това като началник на отдел, който няма нищо общо с дипломата му за ченге. След като достатъчно повика пред дома на Борисов, миналата година го издигнаха за зам.-министър на регионалното развитие.

На тази позиция се задържа едва само месец и половина и си подаде оставка. Причината е, че беше участвал в поредните протести, този път пред ДАНС срещу незаконното подслушване. След оставката се върна обратно на старата си работа като ръководител на „Държавна собственост” в регионалното министерство. От ДАНС тогава обявиха, че са отнели допуска му до класифицирана информация, което явно не пречи да е шеф на въпросния отдел.

Сега предстои да видим дали неговата жена и бивша шефка на „Автомагистрали” Десислава Христова пък ще се пребори на поредния конкурс за директорския борд на пътната фирма. Тя се е подвизавала в него и през 2017-2019 г. Тогава подава оставка, след като се разпространява запис, в който обяснява как трябва да даде обект на някой си Иван, понеже имал интерес да се доказва и „ще даде всичко от себе си”.

Въпреки това първото служебно правителство на Радев я направи директор на „Автомагистрали”,  но после я махнаха и тя тръгна да се оплаква в сутрешните блокове на телевизиите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.