ОЧАКВАНО: Гешев прикрил 40 прокурори и депутати с имоти и сметки в чужбина

1 5 207

Прокуратурата не е изпратила в НАП информация за близо 40 висши държавни служители, за които е имало данни за недекларирани имоти и сметки в чужбина. Това каза пред Би Ти Ви председателят на парламентарната антикорупционна комисия Михал Камбарев от „Продължаваме промяната“.

Става дума за прокурори, съдии и депутати.

Камбарев уточни, че общата бройка на проверяваните е 78, за 38 проверка на данъчните е установила че няма проблем, но остават 40, които разследват вече 3 г.

„Интересно е дали прокуратурата не желае да ги разследва, или ги държи по някакъв начин зависими. И в двата случая е зле“, допълни депутатът от „Продължаваме промяната“.

Реклама

По темата най-вероятно в Антикорупционната комисия ще извикат на изслушване и главния прокурор Иван Гешев, и вътрешния министър Бойко Рашков.

За списъка с имоти и сметки в чужбина преди изборите на 14 ноември говори Бойко Рашков, в качеството си на тогавашен служебен министър на вътрешните работи.

Неколкократно той твърдеше, че по времето, когато е била оглавявана от Сотир Цацаров, прокуратурата е разполагала с данни за близо 80 души с постове във властта, които са имали недекларирани сметки в чужди банки или имоти в чужбина, но е премълчала за половината от тях.

Според него дума за магистрати – съдии, прокурори и следователи, за народни представители, както и хора с постове в местната власт.

1 Коментар
  1. майната казва

    Какво му е толкова тайното на този списък ? Защо никой, ама никой, не смее да го публикува ? Да не би да рухне държавата на Хайдуците ? Или ще трябва, да я правим наново ? Или да пишем нова история ? До кога ще се занимаваме с някакъв пръдльо, който е работил и работи срещу интересите на държавата ? Държавата е по силна от главния си прокурор ! Работете хаймани ! Арестувайте го през ден, за по 24часа.За Божков, за Джуджетата, за тате, за кадрова политика, за ланския сняг, за Буци, за Милионите от Хемус, за милиардите на България, ако искате край няма да има със въпросите, докато се пропука отвсякъде ! Прокуратурата да смята „главния“ читав ли е или не !Работете с това което имате !

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.