Цирк „Гешев“ пак катастрофира – няма обвинени за „лова на руски шпиони“ в ДАНС

1 2 209

Поредната циркова пиеса на Иван Гешев за отвличане на внимание очаквано катастрофира. Все още не са повдигнати обвинения на евентуални руски шпиони след акцията на специализираната прокуратура в сградата на ДАНС, която шумно бе оповестена вчера.

„След анализ на доказателствата ще бъде направена преценка дали има обосновано предположение, че някое лице е извършило престъпление и дали да бъде повдигнато обвинение”, призна говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

По досъдебното производство за престъпление против републиката се разследват двама служители на средно ръководно ниво в българското контраразузнаване и служител на министерство, различно от МВР.

Реклама

Според събраните до момента доказателства въпросните лица са извършвали шпионаж в полза на Русия. Те са предавали информацията на трето лице чрез технически средства, а не лични срещи, уточни ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„Няма предявени постановления за превличане в качество на обвиняем. Ако има лице, привлечено в такова качество, то то трябва да го разбере от нас. Към настоящия момент не можем да предоставим информация има ли обвинени и колко са те”, добави прокурор Кръстев

Разследването е започнало два дни преди спецакцията по сигнал на ДАНС. „Към момента няма задържани за 24 часа, тъй като не са били налице законовите предпоставки за това“, каза още Кръстев.

1 Коментар
  1. Нели Колева казва

    За какво беше вчера тази сценка-няма задържани,дори за 24 часа!След като слегна пушилката-нищо.Това заприлича на водевил-гл.роля за неизвестен извършител.Хайде по-сериозно!-моля ВИ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.