СОЦИОЛОЗИ ПРИЗНАХА: Румен Радев е №1, народът не вярва на Бойко, Корнелия, Копейкин и Мустафа Карадайъ

1 3 610

Единствената институция с положителен рейтинг е президентството. Това каза в Националния пресклуб на БТА Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг, който представи резултатите от изследване за вътрешнополитически и външнополитически нагласи след 100-те дни на правителството и един месец след началото на войната в Украйна.

Изследването е извършено в периода 25-29 март 2022 г. сред 1021 пълнолетни граждани по метода „лице в лице“, като един процент от всички анкетирани съответства на 55 хиляди души.

Реклама

Президентът Румен Радев продължава да е един от двамата политици с положителен рейтинг. Другият е Илиана Йотова. Най-високо недоверие пък събират Красимир Каракачанов, Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Костадин Костадинов и Мустафа Карадайъ.

За правителството, което започна с положителен рейтинг, сега натежава недоверието, показва изследването. Народното събрание е традиционно с негативно доверие. Напоследък са се променили нагласите към армията, които са станали леко негативни, както и към полицията, към която нагласите са станали силно негативни. Съдът е с твърдо отрицателен рейтинг, а прокуратурата е с най-високо неодобрение, според данните.

Високите цени и инфлацията са най-сериозните проблеми пред страната в момента според близо 45 на сто от участниците в изследването. Нараства броят на хората, които смятат, че най-сериозният проблем пред страната ни е войната в Украйна. За близо 80 на сто от отговорилите първият проблем, с чието решение трябва да се заеме правителството, е овладяването на повишаването на цените.

1 Коментар
  1. Пешо казва

    Точно „копейкин“ ще ви навре всичките в миша дупка на следваите изори, гниди соросоидни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.