ОЧАКВАНО: Руски шпиони – свързани с България (СПИСЪК с имената)

0 2 498

При първо прочитане в списъка с 620 действащи руски шпиони, разпространен от военното разузнаване на Украйна, няма хора в България. Има обаче връзка със страната ни – хора, които общуват с българския войнски съюз „Левски”. Това каза изпълнителният директор на разследващото издание Bellingcat Христо Грозев в „Здравей, България”.

„Става въпрос за доста разширен списък от хора, които са регистрирани на основния адрес на ФСБ. Доста разнороден списък. Няма само хора, които се занимават с шпионски действия в чужбина. Има и такива, които си работят от Москва.

В него виждаме много стари познайници, свързани с екипа, който отравя политици в Русия, Такива, които са общували често с Константин Малофеев. Има и такива, които общуват с българския воински съюз „Левски”. Това е една българска връзка”, добави той.

Реклама

Самият Грозев също е изготвил списък със 160 души, които са Пета служба на ФСБ и тяхната цел е да се създават дестабилизация в бившите страни на Съветския съюз.

„По някой път излизат от този диапазон и влизат в някои бивши социалистически страни. Това са руски бизнесмени или членове на посолството – трети или четвърти секретар.

Има трима български граждани, които общуват много често с тази група. За едно от имената имаше и дела срещу него, награждавано е и пътува често до Русия”, уточни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.