Корнелия чисти кадри на Румен Радев, връща шефове от времето на ГЕРБ и НДСВ

6 1 640

Икономическият министър Корнелия Нинова продължава да реди свои доверени партийци и други лица в държавните дружества под нейна опека. Новото попълнение е в държавната компания, която управлява индустриални зони.

Там привличането на инвеститори, строежът на пътища и т.н. вече ще се менажират от Петко Николов.

Същият, който при НДСВ и ГЕРБ стоеше начело на приватизация, КЗК и Патентното ведомство. Сега неясно по каква линия и заради кои умения той е избран от лидера на червената партия, която е принципал на дружеството с капитал от над 103 млн. лв.

Всъщност подменя се цялото ръководство на Национална компания „Индустриални зони“ (НКИЗ), което бе назначено от ГЕРБ, а двама от служебния кабинет. Засега смяната чака регистриране в Търговския регистър.

За няколко месеца, откогато Нинова е министър, с нови шефове се снабдиха също Държавната консолидационна компания и сопотският военен завод ВМЗ.

В протокол от 24 март тази година се посочва, че се освобождават досегашния изпълнителен директор Антоанета Петрова Иванова – Барес, назначена през 2017 г., както и членовете на борда Цветан Петров Цирков, Николай Недялков Райчев, Нина Стефанова Владимирова, Илия Димитров Лазаров, които са назначавани в годините до края на 2020 г.

Реклама

Назначеният от първия служебен кабинет на президента Румен Радев Дочо Карадочев, също се разделя с поста си. Тогава принципал на „Индустриални зони“ бе сегашният министър-председател Кирил Петков, който оглавяваше икономическото министерство

Поста си запазва единствено Добринка Димитрова Вичева, която е другото назначение от времето на първия кабинет на президента Радев.

В новия състав на директорите, който е намален от 7 на 5 човека влиза Петко Николов. Николов е бивш председател на Комисията за защита на конкуренцията и на Патентното ведомство до средата на миналата година. Той е избран и за изпълнителен директор от новоизбрания състав на борда на директорите.

В него влизат още Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова – Янкова. Последната е дъщеря на председателя на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов, който е бил и в ръководните органи на БСП.

В момента обаче действията по вписването на промените са спрени от Агенцията по вписванията, заради установени липси и несъответствия по отношение на Петко Николов, който не е представил необходимите за заемането на позицията декларации, както и на Добринка Вичева, чието второ име е сгрешено при попълване на документите. Вместо Димитрова е написана с бащино име Николова.

Какво представлява Национална компания Индустриални зони

„Национална компания индустриални зони“ предлага промишлени терени и производствено-складови помещения в зони с първокласни локации, отлична инфраструктура и транспортни връзки.

Компанията управлява 12 проекта в цялата страна с обща площ над 8 милиона квадратни метра, пише на официалната страница на дружеството.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Само да напомня, че БЕЖАНЦИТЕ се настаняват в ЛАГЕРИ, а не в ХОТЕЛИ….

 2. Мариана Сумистката казва

  И ако трябва да говорим за национално предателство, има доста фрапиращи и болезнени точки на дневен ред.

 3. Нели Колева казва

  Вие какво точно очаквате от Нинова-синя от вътре и червена отвън.Никога не съм вярвала,че успя да заблуди толкова хора.Не съм привърженик на БСП и вътрешните им проблеми не ме интересуват.Винаги съм казвала,че преди да се гласува доверие някому,трябва да се мисли.А че политиците са майстори на заблудата това не оспорвам.

 4. Д-р Менгеле казва

  Рома Бене

 5. С отговорност към ВЕЧНОСТТА казва

  Крематориумът работи изцяло с фирми и общински предприятия, извършващи погребална дейност. Моля изберете град:

 6. Д-р Менгеле казва

  Какви сини и червени, бе госпожа Нели? Чорибето има само един цвят – мръсен.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.