НАПРЕЖЕНИЕ! Хората на Слави бесни на „Промяната“ заради БНБ

1 1 754

Напрежението в четворната коалиция около предстоящия избор на управител на БНБ продължава. Две от формациите в състава й – „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“, издигнаха свои кандидати – съответно Любомир Каримански и Андрей Гюров.

В интервю за bTV Ива Митева – депутат от партията на Слави Трифонов, нападна партньорите си от ПП заради фейсбук постове от почивните дни, насочени срещу Каримански. От думите й се разбра, че депутати от формацията на Кирил Петков са сравнявали двамата кандидати, като са изтъквали, че Гюров имал опит от международни банки, а Каримански – от локални.

Митева отсече, че подобни коментари издават непознаване на българските закони за БНБ и за кредитните институции. В нашата страна нямаме банки, които да не са български акционерни дружества, включително с лиценз от БНБ, посочи депутатът, а понятие „локални банки” въобще не съществува.

Реклама

Тя добави, че доколкото й е известно, опитът на Гюров се ограничава единствено година и половина работа на много ниска длъжност в една австрийска банка.

Митева увери, че не очаква сблъсъкът около БНБ да взриви управляващата коалиция. И подчерта, че партията й няма да се откаже от кандидатурата си и ще я поддържа докрай.

Депутатът засегна и темата за кадровите промени във Висшия съдебен съвет (ВСС). Тя изрази опасение, че може да се стигне до ситуацията, в която се намираме с Инспектората към ВСС, който работи втора година в условията на изтекъл мандат. Митева настоя, че трябва да започне разговор в парламента за общи кандидатури за съвета. Но призна, че такъв ще се води много трудно.

1 Коментар
  1. Мариана Сумистката казва

    Как ли биха живяли хората без вашите МАНИПУЛАЦИИ И ЛЪЖИ…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.