ШОКИРАЩО: Преторианците на Гешев – командвани от жена! Коя е пионката на ГЕРБ-ДПС Пламена Апостолова?

12 4 976

Изненадващи разкрития за преторианската гвардия на Иван Гешев в прокуратурата! Оказа се, че водач на наказателната рота на обвинител №1 е… жена.

Дали наистина Гешев ръководи тогите в червено? Наистина ли той решава за арестите на знакови фигури у нас? Магистрати, близки до самия Гешев, са категорични, че отговорът е „Не”. Не само Иван Гешев”.

В прокуратурата съществува една „митична женска фигура”, облечена с властта на „първи зам.-главен прокурор”. Името й е Пламена Апостолова. В ресора й са специализираните структури и цялото досъдебно производство, пише „ФрогНюз”.

„Тя, за разлика от Иван Гешев, страни от медиите, но всички, работещи в системата на прокуратурата, я познават добре. Пламена Апостолова е топлата връзка и човекът, който директно спуска на главния прокурор „задачите” от ДПС. Тя е топлата връзка на Петьо Петров – Еврото с прокуратурата, въпреки излизането му преди години от системата”, споделиха източниците на медията.

Минало

За първи път името на Пламена Апостолова нашумя публично през 2007 г. в скандала между Румен Овчаров и Ангел Александров по делото на Христо Лачев – тогава директор на „Булгартабак”. Следовател Апостолова, пряко подчинена на Александров и Пепи Еврото, свидетелства в полза на Александров.

След това избухна скандалът по делото „Фронтиер”. Тогава Апостолова – една от двете разследващи по делото следователки, свидетелства срещу другата си колежка – Татяна Шарланджиева, при което последната бе отстранена от длъжност за повече от година. Впоследствие делото бе прекратено, а следовател Шарланджиева – възстановена на работа в НСлС.

Наред с това настоящият зам. главен прокурор е и единственият следовател, който още в далечната 2008 г. декларира пред Сметната палата приходи, извън тези от трудовите си правоотношения, надхвърлящи 1,3 млн. лева. Като основание се сочи продажба на недвижим имот.

По случая, въпреки медийния интерес, не се извършва проверка. Впоследствие през 2012 г. декларира, че е получила като дарение недвижим имот – апартамент 110 кв. м. и гараж 20 кв. м. в столичния квартал “Лозенец”.

Отново не последва проверка, за да се види как един магистрат е надарен с имот в центъра на София, независимо, че идва от село Владимировци, Разградско.

Следователи разказаха пред „ФрогНюз”, че в общността се коментират топлите отношения на Пламена Апостолова с хора от партийния елит. Те датирали от времето, в което дамата е била редови следовател в НСлС.

„Като приближена на бившия директор на службата Ангел Александров и доказала лоялността си към него, тя бе въведена в приятелския му кръг. Приживе Александров не криеше близостта си с Ахмед Доган.

През 2002 – 2003 г. именно Александров удря рамо на Петьо Петров – Пепи Еврото, за да може от прокурор в Софийска районна прокуратура да стане зам.-директор на Столичната следствена служба. По това време директор е Петко Петков, настоящ кандидат на Висшия съдебен съвет, за когото се твърди, че е с протекциите на Иван Гешев”, казаха магистрати.

Те свързват името на Пламена Апостолова с няколко значими дела. Най-коментираното от тях е за строежа на хидровъзел „Цанков камък”на инж. Ахмед Доган.

„Въпреки доказателствата и сериозното медийно отразяване на участието на Доган покрай получените от него 1 млн. лева за консултантски услуги, той не е разпитан дори като свидетел по делото.

А иначе е проведено „мащабно” разследване в няколко направления, изследвани са други консултантски договори, без този на Доган, назначени са множество експертизи, по които са платени над 100 хил. лева.

На финала делото приключи с мнение за прекратяване, без да стане ясно за какво точно са изплатени хонорарите на Доган”, уточниха хора от Съдебната палата.

Към момента производството е прекратено като никоя от заинтересованите страни не е обжалвала това. Не е проведен и така нареченият „инстанционен контрол”.

Такава се оказва и съдбата на разследването за строежа на АЕЦ „Белене”. Общото от водените от Апостолова разследвания е приключването с мнение за прекратяване. Колегите й казват, че на пръстите на едната ръка се броят приключените дела, като никой не си спомня дали по тях изобщо има осъдени лица.

Реклама

При атестирането на Апостолова за член на Висшия съдебен съвет тя получи оценка „Добър” за разлика от колегите си, които бяха оценени с оценка „Много добър”.

Топлата връзка на Пламена Апостолова с кръга на “Осемте джуджета”, респективно с Пепи Еврото, датира от времето, в което Еврото е бил командирован в НСлС. Двамата работят рамо до рамо като следователи в отдел “Стопански” под прякото ръководство на Ангел Александров.

След пенсионирането на Александров през 2014 г. следовател Пламена Апостолова оглавява Стопанския отдел на НСлС, а Петьо Петров – Еврото е издигнат в ръководител на следствения отдел на Софийска градска прокуратура.

На негово място в НСлС в отдел “Стопански” е била командирована, забележете, дългогодишната му спътница в живота – следовател Оля Антонова. Впоследствие е върната в следствения отдел на СГП, където заедно с настоящия градски прокурор Илияна Кирилова, са разследващи по делото КТБ под надзора на прокурор Иван Гешев.

След като Петров напусна съдебната система през 2016 г., Апостолова е командирована от тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров да ръководи следствения отдел на СГП и да продължи да следва политиката на Петьо Еврото, както и да следи за интересите на кръга, към който принадлежи. Този период в отдела се разследват дела срещу Цветан Василев, Иво Прокопиев, Трайчо Трайков и други министри.

Издигане

През 2018 г. Пламена Апостолова е номинирана от ДПС за член на ВСС от парламентарната квота. През 2020 г. тя е един от хората, издигнали кандидатурата на Гешев за главен прокурор. След като изборът му става факт, Гешев връща жеста на Апостолова и я кани за негов заместник.

Юристи недоумяват как за зам. главен прокурор може да бъде назначен човек, който в професионалната си битност винаги е бил следовател. Според слухове в Съдебната палата именно от нея зависи в момента кариерното израстване на магистратите в прокуратурата.

Сочи се, че всъщност тя е „сивият кардинал”, а Гешев се явява пряк изпълнител и, разбира се – медийна звезда.

Роднини

Магистрати разказват, че сестрата на Пламена Апостолова – Росица Митева, е общински съветник на партия ГЕРБ в Исперих.

Тя е постоянен член на Комисията по общинска собственост, земеделие и гори. В предишния Общински съвет Росица Митева е била председател на постоянната Комисия по законност и обществен ред. През 2019 г. е издигната за кандидат за кмет на Исперих от ГЕРБ, но губи.

Друг интересен член на семейството на преторианката Апостолова е нейният съпруг – Георги Апостолов. Казват, че семейството е близко с това на бившия шеф на КПКОНПИ Иван Георгиев.

Твърди се, че на базата на приятелството съпругът на Апостолова е бил назначен за директор на КПКОНПИ – София.

Георги Апостолов нашумя покрай проверката на доходите на Цветан Цветанов за периода 2003 – 2013 г.

След скандала с терасата на Пламен Георгиев Апостолов тихомълком напусна поста си. Сега е вписан като адвокат в Разград. Неофициално обаче се твърди, че е част от кантората на Петьо Еврото.

В момента преди избора на нови членове на Висшия съдебен съвет Пламена Апостолова е изключително активна с „идеи за номинации”. Казват, че неин фаворит е била следовател Елена Динева от НСлС, но тъй като е непозната сред колегите си има почти нищожен шанс да получи подкрепа.

Затова на преден план излезе предложението за Петко Петков – председател на Камарата на следователите. Той е доказал лоялността си към настоящото ръководство на прокуратурата чрез множество декларации на Камарата в защита на главни прокурор до посолства и европейски институции.

Немаловажен е и фактът, че е състудент на Иван Гешев и близък до Петьо Еврото от кръга “Осемте джуджета”.

12 Коментара
 1. Д-р Менгеле казва

  По тироида ще ги разпознаете.

 2. Д-р Менгеле казва

  Варна Крематориум“ се стопанисва и управлява от „Крематориум инвест“ ООД и е изграден в съседство на гробищен парк „Запад“ – с.Тополи.

 3. пфу казва

  Ноу сексапилнъ жинъ. Личи, че е и усобену интилигентна. От снимката само не може да се усети свежия ѝ дъх на огранена сперма.

 4. Мариана Сумистката казва

  УЖАС …..!!!

 5. Време е казва

  Гешев, Бойко i приближените им престъпници в затвора!

 6. Мариана Сумистката казва

  ПОРНОГРАФИЯТА ражда порнография, де ….. Обгазяването сигурно съдържа оловни частици.

 7. Мариана Сумистката казва

  Същото важи и за насилието…. От тази ОТВРАТИТЕЛНА СНИМКА се вижда кой е НЕДОСЕГАЕМ и кой е почернен от ОТВАЩАВАЩИ нормалния човек индивиди.

 8. К казва

  Пазете Божков, той ще е нужен за свидетел, затова го нападат, защото Бойко иска да се отърве от обвиненията и доказателствата и не влезе в затвора, трябва да се махне и Гешев, изнесоха публично достатъчно доказателства и за неговите престъпления, но новия прокурор трябва е безпартиен и независим от никоя партия, а не партийно назначение, за да бъде неутрален и се занимава единствено с престъпността, а не с партийни поръчки!

 9. Мариана Сумистката казва

  Така е- всичко е заложено на една карта и картата се нарича ОТВРАЩЕНИЕ….

 10. Орлин Симеонов казва

  Отврат.Трябва да се разследват за извършени престъпления всички заповед и шефове на отдели в ВКП,както и милиционерчето им.

 11. доц. БОКо казва

  И това ли делиормансо Айше е приравнена „юристка“ от милиционерския занаятчийски пансион в Симеониво?!

 12. Lucid & Ferrous казва

  Доц, какво ти Айше, тази е от ломските „българи“.
  Когато България пада под византийско, 40 000 етнически българи, траки и готи са изселени в Анатолия. На тяхно място са заселени 40 000 ломи (арменски цигани). Жените, сестри, дъщерите и земите на българите са раздадена на ломите, вж.т.1, История на България, БАН. За това имаме гр. Лом, села Ломци, Долен Лом, Горен Лом, реки Черен Лом , Бял Лом и пр.
  За разлика от българските историци, Византия МНОГО добре е знаела КОИ са Balghar и готите – враг №1 на Римската империя – Източна, Западна.
  Османската империя, която е ислямизираната Византия също МНОГО добре е знаела с кого си има работа в България и за това ни натриса хеспано-мароканските мигранти. Смесвай, разделяй и владей.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.