След ареста и разпита на Бойко Борисов – какво следва?

11 1 772

Прокуратурата вчера привика на разпит бившия премиер Бойко Борисов, пресаташето му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов за рекета над бизнесмена Васил Божков. На 17 март тримата гербопитеци бяха задържани за 24 часа и после освободени. Обвинението е за изнудване на Черепа, който им предал над 65 млн. кеш, за да работи неговата „Национална лотария“.

„Надявам се, че с тези повторни разпити досъдебното производство преминава вече в законов коловоз, тоест, всичко да се извърши така, както предписва Наказателно-процесуалния кодекс, така че да бъде валидно и оттам насетне е въпрос на събиране на доказателства“, коментира Борислав Цеков, доктор по конституционно право.

По думите му разпитите на настоящия премиер Кирил Петков са извършени от некомпетентен орган и това, което казал, трудно може да бъде отнесено към делото.

Финансистът и бивш депутат Георги Кадиев напомни, че също е свидетел по делото и е бил извикан за повторен разпит.

Реклама

„Дали ще се стигне до истината зависи само и единствено от това какви доказателства има Васил Божков, защото тези срещи между него и Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севделина Арнаудова са лични“, смята Кадиев.

Според него може да се стигне до нещо, ако Божков притежава доказателства от типа видео- и аудиозаписи. Ако разчитаме само на дума срещу дума, по скоро съм скептик, допълни финансистът.

Адвокат Николай Хаджигенов пък е на мнение, че интересното при тези нови разпити е кой екип от прокуратурата ги води – следовател Мая Ковачева и прокурор Илиян Рангелов. Ковачева е следовател по делото за опит за убийство на Делян Пеевски от 2014 г.

„Има екип в прокуратурата и в следствието, който работи по определени дела. Спокойно можем да ги наречем поръчкови, като убийство на Пеевски. В момента всъщност прокуратурата и следствието защитават Борисов, тоест това също поръчка“, коментира Хаджигенов.

11 Коментара
 1. External казва

  Следва арестуване на КУРВИТЕ, ХАКЕРИТЕ и ГНИДИТЕ!

 2. ИСТИНАТА казва

  Следва да се ОБЯВИ ИСТИНАТА за: НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,Барселона,…………………………………..,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ „герб“,и НАРОДА ни САМ,да направи своя ИЗБОР!!! НАРОДЕ????

 3. External казва

  Смятам да ви СТАНДАРТИЗИРАМ!!!

 4. External казва

  Може и на МАТА ХАРИ и на БАРСЕЛОНСКАТА ПРОСТИТУТКА (Ало, ПЕТьо, грешка, грешка!) да и се затъкне някоа 500- еврова пачка така, че да не може да преглътне „истината“….

 5. Здравко Митев казва

  Пред всички нас се провеждат
  търгове на веществени доказателства.
  Заинтересованите плащат . После те
  изчезват, или са станали „невалидни“.

 6. Маркиза дьо Сад казва

  ТОЕСТ, прозрачността вкияе зле на ЛАБИЛНИТЕ психики…. Но пък ЛАСТИЧКИТЕ на пачките и ЛЕПНАТИЯ „пистолет“ са крайно впечатлчващи.

 7. Маркиза дьо Сад казва

  Аз бих си сложила пистолета в чекмеджето, а с пачките облепила стените вместо тапети…. НЯМА МАЙТАП…

 8. Маркиза дьо Сад казва

  Доста размазано подобие на пистолет…. говорейки за делото „Полароидът МЕ ПРЕЦАКА“…..

 9. Маркиза дьо Сад казва

  С НЕУВАЖЕНИЕ към българското правосъдие и с риск да звуча ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪПО:

  Дами и господа! “ Make love, not war“ . Макар че ТЪПОТАТА е абсолютно ваша черта….

 10. Маркиза дьо Сад казва

  АЛАНКОЛУ…. няма държава, в която да се възприемат СВИДЕТЕЛСТВА или ПОКАЗАНИЯ от АНОНИМНИ ИЗТОЧНИЦИ. Шах и Мат!

 11. анализатор казва

  Следва песента на фолк певачката Кати ;НАЙ-ми е добре с няколко мъже .с няколко мъже най-ми е дооообре
  Бай Сатври пее…с маже Бойко с мас

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.