КУРИОЗ: Прокуратурата проверява депутат за предателство – НК дава от 5 до 15 г. затвор

2 2 999

Проверка започва в Специализираната прокуратура във връзка със сигнали на граждани, че български народен представител е извършил престъпление против републиката – подбуждане на чужда държава към война срещу България.

От пресцентъра посочиха, че инициалите на народния представител са Е.Г., а проверката е по следния текст от чл. 98 на НК:

„Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години“.

Реклама

Текстът е в раздел „Предателство и шпионство“.

С инициали Е.Г. е Елена Гунчева от „Възраждане“. На 18 март тя публикува следния статус в социалните мрежи:

Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.

2 Коментара
  1. !!! казва

    Права е жената, това би решило доста от проблемите на българския народ.

  2. Нели Колева казва

    Прокуратурата подозрително бързо се задейства.Не им трябваше почти никакво време-посланици се задействаха и хората на гл. прокурор са на линия.Защо по други сигнали не реагират с такава експедитвност?Май,за да не изложим пред чужденците-или се заблуждавам-не мисля!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.