Мая регистрира партията си в Деня на труда – 1 май, търси коалиция с проекта на Стефан Янев

1 1 334

Своя политическа партия ще регистрира председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ!” Мая Манолова в деня на труда 1 май.

Партията ще носи името на гражданската платформа, която Манолова създаде в края на 2019 г. Очаква се бившата омбудсманка да обяви за формацията официално в близките дни.

Същевременно политически проект подготвя и бившият служебен премиер Стефан Янев. Неофициално се говори, че неговата формация ще бъде учредена на 16 април, въпреки че според бившата шефка на кабинета му и негова дясна ръка Ралица Симеонова политическият проект бил още на етап оглеждане на съмишленици.

Реклама

Манолова и Стефан Янев вече са водили разговори, но те били по-скоро за идеи, не и за обединение. Narod.bg обаче научи, че Мая настоявала за бъдеща коалиция с Янев, но бившият служебен премиер не бил очарован от такава идея.

За такова можело да се говори едва когато бившият служебен премиер обяви формацията си, както и къде ще се позиционира тя – ляво, дясно, център и т.н. А съответно и дали ще съвпаднат идеите на двете партии за социалната политика, борбата с бедността и неравенството. Освен това трябва да се види и какви хора ще застанат зад него, категорични са от екипа на Манолова.

Бившата омбудсманка и гражданската ѝ организация “Изправи се. БГ!” ще участват в създаването и на нова социална платформа. Нейната цел ще е да обедини неправителствени и граждански организации, известни личности, както и да събере повечето леви формации. Тя също още не е обявена официално.

Тепърва при учредяването ѝ ще се избере и председател. За такъв се спряга политологът и преподавател в Софийския университет Страхил Делийски или бившият лидер на АБВ Константин Проданов. Имало обаче идея председателят на платформата да е на ротационен принцип и ако това се приеме, и двамата може да бъдат избрани.

1 Коментар
  1. Д-р Менгеле казва

    По тироида ще ги разпознаете.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.