Ченгета от ДАНС: Кремълските тролове в България папкат кеш през Николай Малинов

14 3 508

Председателят на Националното движение на русофилите в Николай Малинов е основният посредник, през когото минават парите за руските тролове в България, твърдят източници от ДАНС.

Бившият депутат от БСП и издател на в. „Дума” през 2019 г.  беше обвинен в шпионаж и пране на пари в полза на Кремъл. Тогава беше разкрито, че руската пропаганда и агитация се финансира през два канала.

Единият е обществото „Двуглав орел” на скандалния милионер Константин Малофеев, като след разцепление организацията се подвизава и под името„Царьград”. Другият спонсор е Руският институт за стратегически изследвания на генерал-лейтенанта от външното разузнаване на Руската Федерация Леонид Решетников. Малофеев и Решетников, както е известно, са изгонени от България, припомни „Уикенд“.

Самият Малинов пред руски медии скромно признава само за едни 15 000 евро от Москва, с които били изготвени доклади, чиято цел е да освежат историческата памет на българите за големите заслуги на Русия към нашата история.

Тези анализи били публикувани и в тях няма нищо секретно. Разбира се, в тях няма тайни, но се изкривяват факти и се промиват мозъци като стъпка към по-голямата цел – обръщане на геополитическата ориентацията на България от НАТО и ЕС към Русия и Евразия.

Да не говорим за традиционните руски срещи, за вечеринките с песни и пляски, за фестивалите, концертите, конкурсите за есета и рисунки – все добре платени халтури на ръководените от Малинов русофили.

„Всичко при нас е абсолютно законно, всичко се извършва през счетоводството, отчитахме се за всяко евро” – кълне се Малинов. Разбира се, никой не се съмнява, че той не дебне по кюшетата, скрит зад черни очила, и не разнася микрофилми с някакви шпионски находки.

Целта на неговите структури е далеч по-значима – набива в главите на широките народни маси любов към Путин, към неговата здрава ръка и омраза към всичко, което идва от Запад.

Как действа схемата на т.нар. русофили? Първо, те осигуряват платени писачи из интернет. Такива „коментатори” могат да се наемат от многобройните пиарски и рекламни агенции. Един от най-големите в този поръчков бизнес е Арман Бабикян и това се знае от години. Включително в бранша твърдят, че съратникът на Мая Манолова не се срамува да приема и задачки по оплюване на каузи и хора, които той иначе официално брани. 

Не твърдим, че точно с него работи кръгът около Малинов, но това е схемата. Самите агенции имат на свое разположение база от безработни и скучаещи хора, които могат по цял ден да пишат коментари в сайтове и социални мрежи по предварително набелязаната тема. Нужно е само да им се плаща коректно и да им се спуснат опорните точки.

Сътрудничеството между троловете и поръчителя е дългосрочно, сменят се само приоритетните теми. Така според източниците ни от ДАНС действа и кръгът около Малинов. Според запознати, под негово ръководство се вихрят над 150 платени тролове, които бомбардират Фейсбук и форумите на големите сайтове с опорки, защитаващи режима в Москва.

През миналата година неговите драскачи пишат основно срещу ваксините, отричат въобще съществуването на коронавируса, изказват опасения, че Бил Гейтс иска да чипира и пороби населението на планетата.

След затихването на епидемията и нахлуването на руските агресори в Украйна, вече имат нов приоритет – възхваляват имперската политика на Путин, която ще ни подобри живота, като напуснем ЕС и НАТО. Това, разбира се, е част от кремълската пропаганда, според която Брюксел и американците сеят зло по света и разпалват въоръжени конфликти.

Конкретно за България има и друг нюанс – влизаме във война, ако пратим в Киев остарелите съветски Мигове и ракети. Същите тролове сега пък отбелязват „големите” успехи на руската армия в Украйна, а някои стигат и по-далеч – въобще там няма война, всичко е антируска пропаганда. Да отбележим и още един момент – купуват се не само тролове, пазаруват се и информационни сайтове, особено в провинцията, при това за семпли суми.

Любопитно е обаче, че самият Николай Малинов, през годините е обърнал на 180 градуса бизнеса и покровителите си. Споменаваме ги съвсем накратко – от Георги Първанов той се прехвърля към беглеца-милионер Цветан Василев, друг известен агент на КГБ.

Реклама

В зората на кариерата си Малинов, който е завършил история в Киевския университет, става представител на американска цигарена компания. Как се получава такова представителство, е друг въпрос, но то не отива при случайни хора.

Днес този господин вече държи разпространението на руски телевизии. Кабеларките, а също и големите оператори охотно ги пускат на своите абонати, при това без пари. Каналите на НВО са платени и заключени, но не и десетките руски телевизии, които сеят кремълската отрова.

Казват, че в началото на кариерата си Малинов разчитал на помощ от Георги Първанов и благодарение на това през 2005 г. става шеф на директорския борда на пловдивската цигарена фабрика  „Юрий Гагарин БТ”. През 2008 Малинов е вече в ръководството на „Булгартабак”, а изпълнителен директор е… Корнелия Нинова.

Отношенията на Малинов и Първанов обаче се вледеняват, точно по времето, когато президентът прави партията си АБВ. Дали пък не са прави онези, които твърдят, че у нас русофилските среди не могат да поделят парите от Кремъл?

Драматично се развиват отношенията на Малинов и с БСП. Понатрупал капитали, той се издига до елита на Столетницата. Поема издаването на в. „Дума”, като го провъзгласяват за „спасителя” на левия печат. Едва ли някой вярва, че е вадил пари от джоба си, за да плаща на редакцията.

По това време Малинов поема и русофилите в България, а от Кремъл го закичват с медал „Пушкин”. Получава го през 2011 г. от тогавашния президент на Русия Дмитрий Медведев пред погледа на премиера Владимир Путин в Нижни Новгород.

Нашият топ русофил при това се превръща в толкова ярък путинист, че крайните му коментари след анексията на Крим, не са приети дори от БСП. Тогава той напуска партията – поради разминаване в ценностите. Но пък не се посвенява да регистрира в Патентното ведомство марката „Коалиция за България”!

В онези години явно се чувства недосегаем, понеже е публична тайна, че е главното острие на кремълската хибридна война. С други думи – има голям гръб при братушките.

Това е и времето, когато става дясна ръка в България на афериста Константин Малофеев.

Нещо повече, точно Малинов представя санкционирания от САЩ и Европа олигарх на друга също толкова одиозна фигура – банкера-беглец Цветан Василев, който охотно се включва в опитите да се преобърне политическата ориентация на страната.

Запознати твърдят, че планът бил руските другари да помагат с пари и всичко друго на предприятия, контролирани от Василев, а с печалбите от тях и малко помощ от Москва да накупят медии, които да превърнат в  рупори на идеите на Путин за Новорусия, тоест за възстановяване на бившия СССР, до Чехия и Унгария.

По информация на прокуратурата за целта тази прокремълска политико-икономическа групировка е трябвало да превърти около 500 млн. евро.

През 2015 г. е направен несръчен опит да бъде завладяна ТВ7, като за неин шеф се спряга именно Николай Малинов. Сделката обаче така и не се реализира след съпротива от властите, оплаква се той в доклад до московските братушки.

Все пак те го компенсират с друг медиен проект – съпругата му Даниела става издател на сайта „Руски дневник”, част от международната медийна платформа, зад която стои „Российская газета”, един от най-тиражните прокремълски вестници. Явно цялото семейство е се нарежда сред най-страстните агенти за влияние на Русия.

Иначе в медийните си изяви Малинов не спира да плаче, че неговото движение „Русофили” има „финансови затруднения”.

Вероятно защото Москва не разчита само на него, а нароява и други свои лобита и партии. На свой ред пък те започват да се топят едни други пред службите, както обясняват източниците ни от ДАНС. Борбата при това не е нито за копейки, нито за рубли, а за евро и долари, допълват източниците ни.

14 Коментара
 1. External казва

  “ Не се нуждаем от СВЕТЛИНА, а от ОГЪН; не от нежен душ, но от гръмотевица; нуждаем се от буря, от вихрушка и от земетресение.“ Фр. Дъглас

 2. Атанас Кирилов казва

  И кой е авторът на това свободно съчинение и колко цента е получил от Америка за България?

 3. External казва

  “ Заромоля дребен есенен дъждец. Жълтият листак в градината светна. Големите гроздови зърна под лозницата набъбнаха и кожицата им взе да се пука. Наведе моравото димитровче цветове над търкулнатото в шумата пукнато гърне.

  Сви се малкото птиче-лястовиче в дъното на гърнето и затрепери от студ и мъка. Всички си отидоха. Отлетяха на юг неговите две сестричета. Изгуби се майчицата му в топлите страни. Кой ще го стопли в тая дъждовна нощ?

  Оставиха го само в дъното на гърнето, защото беше сакато и не можеше да лети. През лятото избухна пожар в къщата, под чиято стряха майка му беше свила гнездо. Докато старата лястовичка смогна да грабне рожбата си от огъня, един въглен падна в гнездото и парна лястовичето по дясното крило. Голото пиле примря от болка. Когато се свести, то видя, че се намира в ново гнездо, а над него седи майка му с клюмнала глава. Най-напред се опита да раздвижи крилца, но не можа, защото дясното, изгореното крило беше изсъхнало.“

  Ангел Каралийчев,“ Майчина сълза“

 4. !!! казва

  А Вашингтонските тролове откъде папкат. Защото там се папка с пъти по-вече.

 5. External казва

  На прояденото от червеи дърво, всички гнили ябълки останаха по местата си…

 6. Koko казва

  Ebati tapoto parce e tozi koito e napisal tazi boza

 7. Koko казва

  Narod.bg – na koi narod ste vestnik c’è neshto ne moga da razbera?

 8. External казва

  “ Хората се доверчват на УШИТЕ СИ по- малко, отколкото на ОЧИТЕ СИ.“ Херодот

 9. Пешо казва

  Гати долнопробния пасквил.

 10. zoom казва

  Къв Малинов кви пет копейики
  Истинските РУСКИ ШПИОНИ са около ГЕРБ и ДПС
  Валентин Златев ГЕПИ груп резидент на КГБ още от края на80те години през него МИНАВА надзора и контрола на руската агентура вув БГ.ЗЛАТЕВ е сив герб кардинал и ЛИЧНО кадруваше за министри в ГЕРН
  като МОСВ министър Ивелина Василев/баща и последния партиен секретар в Нефтохим и друзя със ЗЛАТЕВ/
  Жечо Станко-енергиен ГЕРБ министър /баща му ДСсътрудник и партньор на ЗЛАТЕВв доставки на ГАЗ/
  Министърката на Туризма Марияна Николова/мъжа и личния шофьор на ЗЛАТЕВ/
  Влиянието на кгбееца ЗЛАТЕВ е голямо не само в ГЕРБ но и в БСП
  Мъжа на Корнелия Нинов е митниески агент в ЛУКойл и дълго е бил на хранилка на ЗЛАТЕВ
  Топлата връзка ГЕРБ-БСП Георги Гергов е почетен КОНСУЛ за Руската федерация в гр.Пловдив
  Кмета на Бургас Д,Николов СЪСТУДЕНТ на ЗЛАТЕВ от МГУ МОСКВА в средата на 80те и като ЗЛАТЕВ вербован в 2курс от РУСКИ СЛУЖБИ в тренировачен лагер в Нагорникарабах 30 км източно от Нахичеван.Вербовчик е бил сегашния шеф на ЛУКоул Вагит Алекперов-офицер от КГБ Россия и КГБ Азербайджан-човек в спсъка с руски олигарси пот тежки санкции.НИКОЛОВ с агентурен псевдоним“Момата“ подържа тесни агентурни контакти с КГБ офицери от руския гр.ЯРОСЛАВЬ
  Георги Самуилов ИНСАойл съдружник на КГБЗлатев в престъпни схеми с контрабандни горива с шлепове по Дунава от безмитна база Джурдулещи
  Алкохолните пещерни братя споносори ГЕРБ редовно срещаши се регулярно с високопоставени руски КГБеийци
  Делян Пеевски -ковчежника на мафията ДПС обвързан в схеми с ФСБ/ГРУ още от малък когато е бил в НДСВ.Пеевски и майка му Ирен са предложени на руснаците и отОХРАНЕНИ с помоща на РУСКИ ДЕНГИ ФСБ капитали през гръцкия милиардер Сократис Кокалис/троен ФСБ,ЩАЗИ и гръцки агент/
  ФСБ пере пари през гръка Кокалис и Пеевски /ДПС в хазарт.телекомуникации ,имоти
  Васил Божков за всеки е ясно че руски агентура.Божков живееше в в ДБАЙ в имот луксозен апартамент на гръцкия милиардер перач на ФСБ от грузински
  произход САВИДИС
  Oще 2003 министър Николай Василев помогна целия е-трафик на България да преминава дирекшан през сърварите на п-вото в софийския кв.Лозенец така че ТАМ има AI/изкуствен интелект / който събира като “пчелички мед“ за всичко и за всеки

 11. До ченгенцата от данс, манс и така нататък казва

  Аз съм обикновен българин от народа. Правонямащ – не съм човек на този или онзи, не крада от еврофондовете и от обществените поръчки, не съм корумпиран министър, депутат или държавен служител, не ме назначават на работа с връзки!
  Ненавиждам САЩ и целия Запад от дъното на душата си съвсем БЕЗКОРИСТНО и БЕЗПЛАТНО!!!!!
  Същият този Запад, който за 32 години превърна Родината ми в пустиня! Същият този Запад, който уби и изгони от България над 3 500 000 българи, а все още живите останали 5 500 000 българи превърна в бедняците и несретниците на света!
  Същият този Запад, който 13 години си затваряше очичките за чудовищните кражби и грабеж от Боко Тиквата и шайката му!
  Същият този Запад, който инсталира некадърника Киро Просто(то) начело на обрулената ни държавичка, за да ни довърши!
  Запомнете това, момченца!
  Да живее Влад Путин, слава на Русия! Za победу!

 12. АгВписв казва

  Една от колективните членове на Движение „Русофили“ ( h t t p : / / b i t . l y / 2lUNS6C ) ПП „ВМРО-Б.Н.Д.“ ( ЕИК 130451348 ) си имат тайна черна касичка“: ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА „ВМРО“ (ЕИК 112602581, с МОЛ-шеф Красимир Дончев Каракачанов (6503295347) – действащ ДС-агент „Иван“; РАЙНА КИРИЛОВА ДРАНГОВА (3504116775) – действаща ДС-агентка „Кремена“; АНГЕЛ ЧАВДАРОВ ДЖАМБАЗКИ (7903216241); КОСТАДИН ТОДОРОВ КОСТАДИНОВ (7904011009) – днес ПП „Възраждане“; ИСКРЕН ВАСИЛЕВ ВЕСЕЛИНОВ (7203145327); АЛЕКСАНДЪР МАИРОВ СИДИ (811013****); КАРЛОС АРНАЛДО КОНТРЕРА (870512****); БОРИС ВАНГЕЛОВ БОРИСОВ (720402****) – ДС-МВРо-преставител в Движение „Русофили“ и член на парламентраните Комисии по външна политика и по сигурност и отбрана; АТАНАС СЛАВЧЕВ СТОЯНОВ (711023****) – кмет на Сандански; МИЛЕН ВАСИЛЕВ МИХОВ (6105047520); ЮЛИАН КРЪСТЕВ АНГЕЛОВ (7505055429); …… Те са с богат опит по заобикаляне на Юго-Ембаргото от 1990-те години и в момента са в „бойна готовност“ да заобиколят санкциите с лични многомилионни печалби и облаги за „революционните“ босове!

 13. Триморец казва

  За по малко от 10год ГЕРБ на власт ФИРМА на ГЕРБаджията ЦВ.ЦВь -6апартаметчиков и неговия съдружник Рамадан Аталай-2ия по важност в проруската партия ДПС и фирма АРТстрой на сдсаря областен на Бургас Вълчо Чолаков в пълен обществен комфорт от бургаския герб кмет/руски-московски възпитаник/ ИЗПРАЛИ 140 МИЛИОНА ЕВРА в имоти по БГ Черноморие в бургаските кв.Сарафово/к-с“Атлантис“,Зорница -к-с “Перла“и Равда,Несебър -кв.Черно море,Лозенец,Созопол парите им били предоставени за изпиране от гражданин банкер агент ФСБ Рубен Катанян шеф на РУСКАТА БАНКА“ТРОЙКА ДИАЛОГ“ дъщерна банка на СБЕРАНК-Россия 2та по големина руска държавна банка
  ГЕРБаджията ЦВ.ЦВь-6 ап в комбина с убития строителен великотърновски предприемач Петър Петров ИЗПРАЛИ над 50 МИЛИОНА ЕВРА на РУСКО говорящи евреи с руски-израелско гражданство в имоти на БАНСКО,Арбанси ,В,Търново,РАЗЛОГ ,София в НАД 52 на брой фирми /Тидал,СПА -Голф Разлог и тн…/
  Петър Петров-съдружник на ЦВ.Цвь -6 ап е служил и се бил като наемник в РУСКАТА АРМИЯ в Чечня и Дагестан на страна на руснаците и от там завързва агентурни контакти с РУСКИ ИНВЕСТИТОРИ с ФСБ /ГРУ капитали

 14. Върбан Лозанов Прасков казва

  И този е zigeunr mischling, вж. тироида. На човек, на който дядо му или баща му се казва Малин, не вярвам.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.