ЕПИЗОД 2: Бойко, Горанов и Севда отиват на разпит

3 2 457

Бившият премиер и лидер на организираната престъпна група ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде разпитан в прокуратурата по образуваното досъдебно производство, за което беше задържан от МВР. Разпитът е насрочен за 15.00 ч. в понеделник в опит на Иван Гешев да спусне пореден чадър над корупцията в ГЕРБ.

За разпити са призовани и бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият шеф на пресцентъра на МС Севделина Арнаудова.

Миналата седмица на брифинг в централата на партията Борисов отказа да отговаря на въпроси, свързани с бизнесмена Васил Божков, като категорично отрече твърденията на Божков, че е получавал пари лично от него или чрез бившия финансов министър Владислав Горанов:

„Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, никой не ми е носил. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“, продължи с изтърканите байганьовщини Баце.

Реклама

Борисов отрече и да се е срещал с Васил Божков в резиденция „Бояна“.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийци от шайката Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

3 Коментара
  1. Затвор за тиквата казва

    Докато каскетчо е на този пост няма да се случи нищо в полза на справедливостта. Каскета не е за този пост, защото няма нужното образование, той е поставен на него да брани мафията. Каскета трябва да бъде изритан, арестуван, обвинен и осъден за прикриване на престъпленията на мафията.

  2. External казва

    И краят и началото на ТАТАРСКО- ЦИГАНСКАТА цивилизация е един и същ!!!

  3. External казва

    Тъпо, когато враждебността произлиза от ЧИСТА ОМРАЗА и трае достатъчно дълго, за да бъде заведено дело за тежък и продължителен ПСИХИЧЕСКИ ТОРМОЗ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.