„България“ ЕООД на Бойко: Тоа го разкатайте, на оня му дадох 20 милиона за болница…

4 3 537

„Събрали се премиерът, министърът на вътрешните работи и министър на финансите, извикали полицаите и им казали „арестувайте ги тези“.

Така описа случилото се с него бившият министър-председател Бойко Борисов, след като беше освободен от ареста след 24 часа, които прекара там. Бившият премиер истински си вярва, че нещата в новото правителство се случват точно по този начин.

А причината за това е, защото той точно така управляваше държавата. Нали помните онзи запис, който изтече и в които гласът на Борисов казваше, че се прави на прост.

Там между тези признания и прякора на Цвета Караянчева – ПКП, се чуха и други неща като:

Реклама

„Раздухайте го това, че съм пратил КФН да го разкатае тоа, щото не се съобразява с това, което му кажа, на този утре му повдигаМЕ обвинение, на тоа му дадох 20 милиона да си направи болница…“

Това поведение ясно показва, че Борисов управляваше държавата като ЕООД – всяко действие се подчиняваше на неговото желание. Без да се спазват закони, без да се признават правилници за действие на различните органи, без да се зачита разделението на властите.

КФН по закон е независим орган и никой не трябва да може да му нарежда, повдигането на обвинение е работа на прокуратурата, а не на изпълнителната власт, парите от бюджета не са собственост на Борисов да ги раздава на калпак, а на държавата.

Всички тези граници при управлението на ГЕРБ бяха размити, а волята на вожда беше закон и има стотици примери за това.

Публикация на „Капитал“, заглавието е на Narod.bg

4 Коментара
 1. External казва

  1. Тъжно е, когато една партия е дотам заразена и опропастена, че няма сили да защити своя лидер…
  2. А има ли ЗАКОНИ в разградения ВИ двор, който наричате „държава“??

 2. Гуда от връо казва

  Това е демокрацията!!!! Нахаканият, прост и крадлив @диот е на власт с шайката си, както по света, так и у нас! Просто класическата гръцка „демокрация“ в действие > полисът срещу държавата

 3. External казва

  @диот е този, който чете, но не схваща…. При евентуално отпушване на коронарни съдове на прокуратурата, (по сигнал на Боец) ще разберем за руско – турската „тръба“, приписана на ГЕРБ, която всички желаеха, а сега смятат за ненужна. Апропо, сигналът изглежда е песонален,личен, а не партиен, което го прави двойно по- неъстоятелен и грозен. Имам намерението да ги докарам в съдебната зала,; така както и всички, позволили си тежки злоупотреби със свободата на личността, ще бъдат призовани от Европейския съд по правата на човека.

 4. Слава Украiн казва

  УКРАЙНЦИ трябва да нахлуят на събрание на ПП ГЕРБ и да попитат БОКО 1от виновниците за състоянието на УКРАЙНА която нема ГАЗ заради дадените от БОКО ТРИ МИЛИАРДА лева бг държавни пари за ПУТИНския ГАЗОПРОВОД заобикалящ Украйна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.