Путин – агент на Америка? (ВИЖТЕ ЗАЩО)

6 3 773

Поведението на руския президент Владимир Путин и изглежда лишено от здрав разум, освен ако не бъде погледнато от друг ъгъл. Вредите, които причинява на своята държава, могат да се обяснят само по два начина: Първо, че е изпаднал в умопомрачение и затова е нападнал Украйна и второ, че обслужва интересите на враговете на Русия, сред които американците са на първо място. Руската пропаганда ни уверява, че всичко си е наред в главата му, макар че ни залива с историко-патриотарски тюрлюгювеч .

В крайна сметка човек може да е глупав и без да е луд. Остава втората хипотеза, че той нито е луд, нито е глупав, а е американски агент, който съзнателно нанася щети на своята страна заради чужди интереси.

Всеки гледа на света от своята камбанария и затова нека видим каква е гледката откъм България. В Западния военен и политически блок България винаги е била смятана за ронлива тухла, която ще поддаде под руски натиск.

Нейната зависимост от руски енергийни доставки ни позволяваше да подкрепя твърда позиция към Кремъл. Десетилетия наред американците обясняваха на българските правителства какво означава думата „диверсификация“, но те я дочуваха с половин ухо.

Бойко Борисов, който по едно време даваше вид, че е започнал да обогатява речника си по английски, имитираше, че прави усилия за прокарване на други пътища за природен газ към страната, докато ударно строеше транзитен руски газопровод.

И така България вместо да си осигури нови доставчици на скромните 3 милиарда кубически метра газ, колкото потреблява годишно, се остави да бъде изнудване още по-настъпателно от руснаците, за да им построи скоростно и за своя сметка трансбалканска газова магистрала за 3 милиарда евро.

Ако американците са се почувствали измамени от хитрините на нашия евроатлантик, вероятно са имали основание. Явно са си имали работа с мазен пехливанин,  който всеки път се изхлузва ,  когато опитат да го хванат.

Тази борба щеше да продължи неограничено дълго, ако не й се беше притекъл на помощ  Владимир Путин с войната в Украйна и с изпросените международни санкции. Той направи невъзможно подписването на нов дългосрочен договор между България и Русия за доставка на природен газ.

Изведнъж нещата, които изглеждаха невъзможни, станаха постижими и то за кратко време. Премиерът Кирил Петков се разтича да следи ден по ден как напредва строителството на интерконектора с Гърция, а вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев направо заяви, че няма да се подписва нов договор с „Газпром“  след изтичането му в края на годината.

По някакъв чуден начин се оказа, че България има алтернатива и че може да си осигури неруски природен газ. Едно малко основание американците да благодарят на Путин, че им свърши работата, за която не им стигнаха силите. Те имат и още по-сериозни причини да му благодарят , защото чрез него постигнаха онова, което сами не смогваха.

Реклама

Путин уби Северен поток 2

Американците почти бяха загубили надежда, че могат да го спрат, защото строителството му продължаваше въпреки тяхната съпротива и заплахи, когато вече без завършен и дори напълнен с газ. Оставаше само кранът му да бъде отворен след финалното сертифициране.

И тогава Путин им дойде на помощ , като започна войната в Украйна. Така и Германия сама зачеркна газопровода. Нещо повече – Берлин започна да планира изграждането на два терминала за втечнен природен газ, каквито досега нямаше ,за да намали зависимостта си от руските тръби . А втечненият газ ще дойде главно от Америка.

Путин засили предното присъствие на НАТО, а уж войната имаше за цел да го спре. Колебливи държави като България са съгласни, че имат нужда от натовски сили, освен това Путин увеличи военните разходи на евроатлантическите членки на НАТО, което бе непосилна амбиция на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Всички натовски държави начело с Германия си спомниха, че са поели ангажимент да харчат за военни нужди по 2%  от брутния си вътрешен продукт и започнаха да преправят бюджетите си.

Путин също така отслаби възможностите на руската икономика и особено на военната и промишленост, като й навлече изолация, за която американците не можеха да се съберат такова единодушие по света.

Напоследък мнозина правят сравнение между Путин и Хитлер

В началото на Втората световна война американците отговарят в анкети с „не“ дали трябва САЩ да воюва с Германия, защото си мислят за онази Германия на философи, композитори, писатели, която дава принос в световната култура. 

Трябва ли САЩ да воюва с Хитлер отговарят с доминиращо „да“.  Сега не става дума за включване във войната на други държави. Но подобни анкети биха показали, че хората правят разлика между Путин и Русия.Защото Путин е злощастен епизод в руската история и светът сигурно ще изпита облекчение да се раздели с него. Русия ще трябва дълго да заличава щетите, които е нанесъл не само в Украйна, но и на самата нея.

Светослав Терзиев, в. „Сега“

6 Коментара
 1. Мошестан казва

  Проекта “Велика ХаZZария“/Велика Хазария/ включва теритирите на Изтона Украйна /НовоРоссия това са земите на свещения за ХАЗАРИТЕ район м-у 49 и 50 паралел .Харков,Донецк,Мариопол,Херсон
  За целта хазарите Путин-ШАЛОМович и Володимир Зеленски опразват територията за да подготвят повата за заселване-преселване на руско-говорящите от Израел/34%от Израелското население окло 3 милона души/ в земите на родната ХАЗАРИЯ

 2. Д-р Менгеле казва

  А ако не сте забравили ха-ха-Зарията е бившата Магна България, която хазарите, подкрепени от цунами цигани, изгонени от Персия, потрошават.
  Типично хазарско-циганска морда – къс врат, дисфункция на тироида , hooded eye, са Клаус Шваб и оня извратеняк Уейнстийн.

 3. Дедо Пене казва

  ДЖУДЖЕТО П.УТЯ СЕ МИСЛИ ЗА НОВИЯ ИМПЕРАТОР НА 4-та
  РИМСКА ИМПЕРИЯ, КОЯТО В НАЙ-ЛОШИЯ СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕ ТЕРИТОРИЯТА НА БИВШИЯ СССР ПЛЮС РОБСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ИЗТОЧНА ЕВРОПА! ИНАЧЕ ГНЕВНОТО ДЖУДЖЕ, ТРОПА С КРАЧЕ И СИ ИГРАЕ С ЯДРЕНОТО КУФАРЧЕ, ТАКА КАКТО И ХРУСЧОВ НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ. ПУТИН СЪСИПА РУСИЯ, ЗАРАДИ ЕГОТО СИ !!!

 4. !!! казва

  Ние при всяко положение ще сме от ебаната страна.

 5. Здравко Митев казва

  Световна икономическа криза, т.е.
  свръх производство дори и на парични
  знаци. Следва едно голямо “ вземане –
  даване “ в световната икономика на
  всичко , дори и на хора. Това стана
  възможно с помощта на „невъзможната“
  последна война в Европа. Това обаче е
  една война одобрявана с овации , т.е.
  тя е „необходимото зло “ след Ковид
  пандемията. Няма война, в която
  всички да са победители, а може да
  станем свидетели на парадоксален
  парадокс ?

 6. External казва

  Катастрофирали прогнози и червеи никой не ги „ЕБЕ“…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.