ПРОПУКВАНЕ! Съдът изхвърли кмета на ГЕРБ в Разлог Красимир Герчев за конфликт на интереси

0 3 368

Пропукването на хегемонията на бандата ГЕРБ в съдебната система вече е видимо. Административният съд в Благоевград не се изплаши и отхвърли искането на гербопитека Красимир Герчев за спиране на решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Разлог, с което са прекратени предсрочно пълномощията му като кмет на общината, съобщиха от съда.

Искането за спиране на допуснатото по силата на закона предварително изпълнение на оспореното решение е направено по образувано в Административен съд – Благоевград дело за оспорване законосъобразността на решението на ОИК – Разлог. Жалбоподателят е поискал спиране на изпълнение на решението до окончателното решаване на спора в съда, допълват от Административен съд – Благоевград.

Съдът е приел, че няма опасност да настъпят вреди за управлението на община Разлог за периода на съдебния спор, тъй като с решението на ОИК – Разлог вече има назначен временно изпълняващ длъжността кмет, както и че до окончателното решение на спора в съда не следва да се насрочват частични избори.

Реклама

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховен административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните, допълват от съда в Благоевград.

Както БТА съобщи, решението на Общинската избирателна комисия в Разлог за предсрочно прекратяване на пълномощията на Красимир Герчев като кмет на общината е от 11 март тази година.

Като причина в него е посочено решение по дело във Върховния административен съд, в което е потвърдено решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) в частта му, в която са установени два конфликта на интереси по отношение на Красимир Герчев като кмет на община Разлог.

В решението на ОИК – Разлог се посочва още, че установяването на конфликт на интереси с влязъл в сила акт е основание за освобождаване на длъжност.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.