Правосъдният министър потвърди: Разследване срещу Бойко до изясняване на цялата истина!

0 2 643

Правосъдният министър Надежда Йорданова потвърди, че разследване срещу Бойко Борисов и сие няма как да не се осъществи, за да се изясни цялата обективна истина по рекета над Васил Божков.

„Нямам правомощия да наблюдавам досъдебни производства. Лице с повдигнато обвинение може да бъде разпитано чрез видеоконферентна връзка.

Единственото, което може да попречи е, ако този разпит пречи на обективната истина“, обясни Йорданова пред БНТ по повод арестите от миналата седмица на Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

„Никой не е над закона и това е едно от основните ми вярвания през целия ми професионален живот. Аз няма да спра в това. В момента разликата е, че с конкретни мерки и действия гарантираме това за всеки един гражданин“, допълни тя.

Реклама

„На мен не ми е известно да има обвинение срещу Асен Василев. Образувано е досъдебно производство по конкретен случай“, уточни тя.

„За пореден път стана ясно, че е необходима реформа в прокуратурата, за да се гарантира, че всеки случай ще се разследва обективно, всестранно и бързо. Не може да се допуска двоен стандарт. Не може определени казуси да не бъдат разследвани 2,4 или 6 години, а други да приключат за десет дни“, каза още Йорданова.

По думите ѝ проблем у нас са бавните разследвания или липсата на такова изобщо.

„Не, че само е възможно, а е задължително да бъде проведено това разследване (срещу герберастите, б.ред.) като бъдат изяснени всички факти. Те трябва да бъдат изяснени обективно по реда в закона“, категорична беше тя за разследването срещу бившия премиер и тартор на хунтата ГЕРБ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.