МВР шефът отсече: Бойко, Черепа, Севдалина и Горанов са организирана престъпна група

5 2 211

„Имало едно време държава, която се управлявала от 240-те разбойници. Те били разделени на различни shaiki, а най-голямата избирала Главатаря. Там живеел и Али-Баба.”

Така започваше един комикс, публикуван в средата на 2020 г. от Васил Божков. В него бизнесменът твърдеше, че е бил изнудван да плаща 20% от печалбата на лотарийния си бизнес на бившия премиер Бойко Борисов и финансовия му министър Владислав Горанов.

Излиза, обаче, че Главатаря и Али Баба са в една банда…

Бившият премиер Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и Севделина Арнаудова, пиар на ГЕРБ, трябва да се разследват като организирана престъпна група, в която влиза и Васил Божков.

Това каза в интервю за предаването (О)позиция на „Сега“ вътрешният министър Бойко Рашков.

Министърът защити действията на МВР от миналата седмица, когато бяха претърсени домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, а те бяха задържани за 24 часа от МВР, преди прокуратурата да ги пусне без обвинения.

Според Рашков МВР няколко месеца е събирало данни, преди да образува разследването и има няколко източника.

Единият от главните източници на МВР е сигнал на гражданското сдружение БОЕЦ, в което се прави връзка между кюлчетата и пачките от снимките в спалнята на Борисов и подкупите, които укриващият се в Дубай обвиняем бизнесмен Васил Божков твърди, че е давал.

Реклама

„От няколко източника в Главна дирекция „Национална полиция“ са събрани множество факти, които просто налагаха да се пристъпи към по-активни действия“, каза Рашков.

Сведенията от самия Божков са другият източник. „Изглежда данните, които би дал обвиняемият Божков, за действията на други лица, включително такива, които в миналото заемат висши длъжности, би довело до търсене на отговорност от тях.

Тъй като самият Божков е бил в много близки връзки с бившия премиер Борисов, с министъра на финансите по онова време Горанов, с пиарката на премиера Арнаудова, а така също по логични причини и с председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, ние трябваше да започнем малко по-активни действия“, посочи Рашков.

И припомни, че има и два доклада на Агенцията за финансова инспекция (АДФИ), които установяват, че има неполучени от държавната хазна 557 млн. лв. за 5-годишен период. Според Рашков спецпрокуратурата е бездействала по тези доклади, макар че самата тя ги е възложила на АДФИ.

„Би следвало да очакваме за толкова години този процес да приключи и да има не само конкретен резултат, но и констатации – кой е отговорният, какво наказание трябва да му се наложи, има ли основания да се търси наказателна отговорност, дали тогавашният министър на финансите Горанов има отношение към този въпрос, дали тази сума, която не е усвоена от хазната не се дължи на услуга, която е направила една парламентарна група в Народното събрание да улесни в нормативен порядък положението на Божков.

Нека да кажем откровено – има сериозни съмнения, че тук става въпрос за организирана престъпна група в петчленен състав и никой до момента не е предприел каквито и да е действия за търсенето на каквато и да е отговорност“, каза Рашков.

От думите му се разбра, че в тази престъпна група според него влизат Борисов, Горанов, Стоянова, Арнаудова и самият Божков.

Рашков отрече, че като дава сведения сега, Божков си подсигурява индулгенции. „По целия свят, за да може да се разгроми една организирана престъпна група, трябва да има „къртица“. Тук нещата за държавната машина са изключително улеснени.

Защото участник в самата организирана престъпна група е готов да съдейства на държавата, за да може да се изясни престъпната дейност на другите, тези, които са му съдействали. А прокуратурата не желае да разследва“, посочи вътрешният министър.

5 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Логигата на дете от ДЕТСКАТА ГРАДИНА показва, че ако е бил улеснен нормативен порядъ,к подкупът би бил повече от абсурден и обратното ( vice versa). „Лицето“ Рашков силно внушава черти на псе от „ушите “ на Държавна сигурност. Бих могла да докажа, че съществува постоянен 24- часов шпионаж и подслушване в държавата. Шах и мат!

 2. Мариана Сумистката казва

  Прецакахте се с неотложността на АРЕСТА, свине!!!

 3. Мариана Сумистката казва

  Доминантната НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ и АБСУРДНОСТ на институциите би могла да ви свали малко гарда….. Надявам се тода бъде скоро! (Както виждате двете думи в комбинация се самоизключват и въпреки това дават смисъл на вашата порочна действителност!)

 4. Со керез казва

  Черепа е светец и следва да бъде канонизиран заедно с маймуняка от Банкя от патриарха Бай Ставри.

 5. […] МВР шефът отсече: Бойко, Черепа, Севдалина и Горанов са … […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.