The Observer закопа Бойко: Едър бивш бодигард

0 3 962

Дотук с хвалбите на Бойко Борисов колко разпознаваем е за нашите партньори по цял свят – авторитетният британският вестник The Observer закопа сикаджията – председател на ГЕРБ и бивш премиер с определението „едър бивш бодигард”, който доминира българската политика в последните 12 години.

Вестникът допуска фактологична грешка, тъй като пише, че Борисов е подал оставка след летните протести от 2020 година, а правителството на ГЕРБ изкара пълния си мандат, като след това не можа да намери партньори за управление в следващото 45-о Народно събрание, оставяйки в изолация и в следващите парламенти.

Реклама

Пред изданието министър-председателят Кирил Петков обяви, че иска главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, но уточни, че като премиер няма правомощията за това.

„Отсега нататък ще видите България да говори за върховенството на закона като наистина силен защитник. Първото нещо е, че трябва да се вгледате в себе си и да се уверите, че вършите своята работа, преди да сочите с пръст”, допълва Петков.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.