ОБРАТНО в КИЛИЯТА! Европейската прокуратура вади нови данни за Бойко Борисов

6 8 664

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви в интервю пред „Нова телевизия“, че не знае дали делегираните от България прокурори към Европейската прокуратура са работили по случая с Васил Божков и данните, давани от него за това, че е рекетиран от предишни управляващи (Бойко Борисов и компания, б.ред.). Посочи обаче, че знае, че тези прокурори „имат нещо общо“ по този случай.

Допълни, че очаква в близките дни Европейската прокуратура да даде официално информация, но посочи, че не може да гадае каква ще бъде тя. На уточняващ въпрос допълни, че тя ще е свързана с необходимостта да бъдат снети процесуално годни показания от Васил Божков, който се намира в Дубай.

Напомни, че до момента налице са само отговори на въпроси от страна на бизнесмена, срещу когото има 18 повдигнати обвинения от българската прокуратура, като подчерта, че все пак те са саморъчно подписани, макар да не със стойността на показания при разпит.

Посочи, че според експертите на МВР има правна възможност разследващите, на които това ще бъде възложено, да го разпитат по реда на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

„До момента нашата национална прокуратура не е направила абсолютно никакъв опит да провери дали Божков се е срещал с Горанов. Там има много интересни твърдения от Божков. Някои спестяват тези за евробанкнотите, но споменават само пурите“, коментира министърът имайки предвид твърденията за това какво е носел Божков като е посещавал Владислав Горанов в Министерството на финансите.

Реклама

Обобщи, че до четвъртък, когато вечерта бяха арестувани Борисов, Горанов и Арнаудова, по същество истинско разследване не е имало. „А щом няма, няма и същински доказателствен материал с изключение на едно – докладът на държавната финансова инспекция“, посочи той.

Инспекцията с одит установи, че държавата е пропуснала да събере 550 млн. лв. приходи от хазарт, тъй като на Васил Божков е било позволено да плаща по по-ниската тарифа.

Тя бе въведена в Закона за хазарта с предложени текстове от дългогодишния председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Първоначално МВР обяви, че и тя е сред арестуваните, което се оказа невярно.

Днес министърът обясни, че не е бил планиран нейният арест, а може би да бъде призована отново на разпит. Увери, че грешката не е била умишлена и затова не смята да разследва кой я е допуснал.

Посочи, че е свързването на арестите с името на Лаура Кьовеши, европейски главен прокурор, „е просто една измислица, като главната цел е да се предизвика изкуствено някакъв скандал между политическото управление с европейската прокуратура.

„Аз също се срещнах с нея, разказах й че съм много доволен от работата на МВР с делегираните прокурори, които за разлика от националните проявяват истинско желание за работа“, разказа той като отрече да е споменавал пред нея предстоящите арести.

6 Коментара
 1. Мариана Сумистката казва

  Ама че мусура…… Медийните лиглювци пък: “ Арестът рязко изостри политическата поляризация в страната „… Както винаги жестоко неадекватни и уклончиви. Затрупват с лайна всичко, което засяга жалкото им съществуване.

 2. Мариана Сумистката казва

  Минали са школата „Лъжа- мажа и съм на чело на маскарада“. Медийните изцепки, ВИКАМ ….

 3. Маркиза дьо Сад казва

  С голямо ПРИСКЪРБИЕ заявавам, че заглавието на текста е в ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ с неговото съдържание и особено със заключителната му част…..

 4. Маркиза дьо Сад казва

  Обаче Европейксата прокуратура ще научи други много любппитни факти във връзка с изнудвания, преследвания, издевателства и тотални нарушаване на човешките права. Спътникови преследвания за в абсолютен разрез с човешкото достоинство, още повече продължително издевателстване над човешката психика. А свидетели има доста….

 5. Мариана казва

  За отмъстителни проституиращи, които търсят закъсняло „изчистване на сметки“, поставяйки в напълно животинско съсояние своята ЖЕРТВА. Свидетелят по тези грозни картини е тук, насилван е, както знаете, но е ЖИВ и ЗДРАВ

 6. Мариана казва

  ТАКА ЧЕ, по моя преценка, арестите ще бъдат в обратна посока, КЪМ министър -председател и лица, представляващи властта , особено свързани с ръководни длъжности в МВР, а затворите няма да бъдат просто пустеещи сгради за мързелив и некадърен персонал. Тепърва предстои да се разбере кой носи отговорност за нарушаването на закона в неговите минимални човешки рамнки- кой изнудва, кой е изнудван и е пряка жертва и т.н.Финалната битка предтои.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.